12.05.15

Transformacija Ljubljane u prijateljsko mjesto za bicikliste

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska, zajedno s društvom Ljubljanska biciklistička mreža, REC Slovenija i grupom Kombinat arhitekti, poziva na konferenciju "TRANSFORMACIJA LJUBLJANE u prijateljsko mjesto za bicikliste - Postignuća, izazovi i prijenos dobrih praksi u jugoistočnu Europu" koja će se održati 21. i 22. svibnja 2015. (Velika vijećnica Grada Ljubljane. Mestni trg 1).

Svrha konferencije je pokazati i procijeniti značajne promjene u prometnoj politici Grada Ljubljane te uloge različitih dionika i europskih programa u području poboljšanja uvjeta za vožnju biciklom i povećanja udjela biciklističkog prometa. Konferencija će pokazati kako se ostvaruju ciljevi prometne politike koju je Ljubljana donijela 2011.- smanjenje automobilskog prometa u gradu i uspostava uravnotežene strukture odnosno bolje raspodjele između različitih načina prijevoza do 2020.

Također se želi predstavnicima gradova i drugih dionika iz mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska, predstaviti dobra praksa u području održivog prometa i mobilnosti, na temelju kojih je Ljubljana dobila brojne međunarodne nagrade i priznanja (Zelena prijestolnica Europe 2016., nagrada za najbolji CIVITAS projekt, dva puta nagrada za najbolju izvedbu ETM, itd .).

Organizatori s velikim zadovoljstvom na konferenciju, pored predstavnika Grada Ljubljane i stručnjaka iz akademske zajednice te područja istraživanja, projektiranja, nevladinih organizacija, također pozivaju zainteresirane gradove - članove mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska i gradove Novi Sad i Skoplje, koji se planiraju  u 2015. pridružiti mreži.

Smještaj će biti rezerviran i pokriven od strane organizatora, a putne troškove snose sudionici sami.

*** Svoje sudjelovanje potvrdite popunjavanjem prijavnice u elektroničkom obliku najkasnije do 14. svibnja na sljedećem linku >> http://www.123contactform.com/form-1407407/Transformation-Of-Ljubljana-Into-A-Cycling-Friendly-City

Poziv
Program događanja

Izvor: civitaszagreb.hr

 
CIVINET