12.11.19

Sudjelovali smo na Europskom ruralnom parlamentu mladih u Španjolskoj

Od 4. do 6. studenoga 2019. u Španjolskog je održan Europski ruralni parlament mladih (European Rural Youth Parliament, ERYP) na kojem se okupilo više od 70 mladih profesionalaca kako bi izrazili svoj stav o ruralnom razvoju kroz Europski ruralni manifest.

Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) je organizirala sudjelovanje šest mladih iz Hrvatske na ERYP, u sklopu projekta RURBEST "The best is yet to come. Youth create tomorrows' rural reality from village to wider Europe" koji financira Europska komisija kroz "Erasmus+: Youth in Action", a nositelj je latvijska Agencija za međunarodne programe mladih.

ERYP je dio Europskog ruralnog parlamenta koji je stvoren da bi se osiguralo da se čuje glas stanovnika ruralnih područja te im se omogućilo da postanu aktivni sudionici u procesima osmišljavanja, određivanja i provedbe europske politike ruralnog razvoja. ERP je neformalna mreža partnera iz 40 država i 5 pan-europskih organizacija, koja prikuplja informacije, dobre prakse, ideje i prijedloge politika od ruralnih stanovnika diljem Europe te izrađuje razne dokumente u svrhu zagovaranja interesa ruralnih zajednica u europskim institucijama. Svake dvije godine ovaj ciklus zagovaranja se završava Europskim ruralnim parlamentom, na kojem se usvaja Manifest i Akcijski program za sljedeće dvogodišnje razdoblje.

Ispred ODRAZ-a na događanju je sudjelovala Elizabet Gašparov.

 
ODRAZ-ove vijesti