10.06.19

Studijsko putovanje u sklopu projekta Tik-tak, vrijeme je za kulturu

U sklopu ODRAZ-ove ˝Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj˝, koja se provodila u sklopu projekta ˝Tik-tak, vrijeme je za kulturu˝, 6. i 7. lipnja je organizirano studijsko putovanje za predstavnike udruga i javnog sektora s područja Kutine. Sudionici su posjetili muzej Grada Šibenika, tvrđavu Sv. Mihovila i tvrđavu Barone.

Prvi dan našeg putovanja kojeg smo organizirali za predstavnike kulturnih ustanova i udruga iz Kutine u sklopu projekta "Tik-tak, vrijeme je za kulturu", iskoristili smo za posjet Muzeju Grada Šibenika koji se nalazi u Kneževoj palači, nekadašnjem sjedištu najvišeg predstavnika vlasti - gradskog kneza. Sudionicima je prezentirana povijest grada i njegove okolice od 6. tisućljeća prije Krista do kraja 18. stoljeća. Ostatak dana sudionici su iskoristili za šetnju gradom i posjet ostalim kulturnim znamenitostima.

Više o Muzeju Grada Šibenika pročitajte OVDJE.

muzej

Drugog dana posjetili smo tvrđavu sv. Mihovila i tvrđavu Barone, gdje nam je Đurđa Vrljević Šarić iz Odjela za kulturno-povijesnu baštinu javne ustanove u kulturi 'Tvrđava kulture Šibenik' predstavila primjer dobre prakse upravljanja kulturnom baštinom, s posebnim osvrtom na javno-civilno partnerstvo. Predstavila nam je projekt revitalizacije tvrđave sv. Mihovila, koja je u pet godina nakon obnove postala vrhunska koncertna lokacija. Paralelno s obnovom sv. Mihovila, u gradu se krenulo i s obnovom tvrđave Barone, za koju je inicijalni koncept obnove osmislila lokalna udruga.

O tvrđavi sv. Mihovila pročitajte na facebook stranici tvrđave.

mihovil

Trenutno je u tijeku obnova najveće šibenske tvrđave - tvrđave Sv. Ivana, koja bi trebala biti obnovljena do kraja 2021. Kroz razdoblje od 2012. do 2021. više od 75 milijuna kuna uloženo je u obnovu šibenskih tvrđava. Nakon 90-ih, Grad Šibenik se uspješno posvetio razvoju kulturnog turizma, jer su u gradu čak dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a.

3

Više informacija o tvrđavama pročitajte OVDJE.

Galerija fotografija je dostupna OVDJE.

Studijsko putovanje organizirirano je u okviru projekta Tik-tak, vrijeme je za kulturu o možete pročitati OVDJE. Unutar projekta, ODRAZ je bio zadužen za provedbu 4 treninga Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj o kojoj možete pročitati OVDJE.

 
ODRAZ-ove vijesti