03.06.14

Predstavljanje inicijative zapošljavanja mladih u regiji

Kao član Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba pozivamo vas na treći u nizu okruglih stolova iz ciklusa "Zagrebački razgovori o zapošljavanju" koji će se održati 9. lipnja 2014. godine u prostoru Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27) od 14:00-16:00 sati. Na okruglom stolu ćemo predstaviti regionalnu inicijativu zapošljavanja mladih, nakon koje će se održati panel diskusija na temu "Kako riješiti problem visoke nezaposlenosti mladih te ih brže i efikasnije pripremiti za tržište rada?"

Naglasci skupa: problem visoke nezaposlenosti mladih; važnost suradnje između gospodarstva, obrazovnog sustava, predstavnika državnih institucija i lokalne samouprave te mogućnosti bržeg i učinkovitijeg rješavanja ovog problema koji značajno utječe na dobrobit društva u cjelini.

Program:

 • 14.00 - 14.10
  Uvod u temu, Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ-Održivi razvoj zajednice
 • 14.10 -  14.25
  Predstavljanje regionalne inicijative zapošljavanja mladih: "REGIONAL YOUTH EMPLOYEMENT INITIATIVE", Carmen Majetić Pavić, predsjednica Savjetodavnog odbora za pokretanje inicijative, Tagoras, Hrvatska
 • 14.25 - 15.30
  Panel diskusija: Kako riješiti problem visoke nezaposlenosti mladih te ih brže i efikasnije pripremiti za tržište rada?
  Moderatorica: Lidija Pavić Rogošić, ODRAZ
  Sudionici:
  Carmen Majetić Pavić, Savjetodavni odbor za pokretanje inicijative
  predstavnici kompanija Agrokor, PBZ Zagreb, Vipnet
 • 15.30 - 16.00
  Neformalno druženje

Svoj dolazak potvrdite najkasnije do 06. lipnja na e-mail: ured@odraz.hr.

O inicijativi za zapošljavanje mladih u regiji
EU nastoji smanjiti stope nezaposlenosti mladih u Europi, kao i državne institucije. No, one ne mogu taj problem riješiti same - kompanije su spremne preuzeti dio odgovornosti.  Upravo zato je na međunarodnoj konferenciji o upravljanju ljudskim potencijalima, HR Business Arena 2014 koja se održala u Dubrovniku, 23. - 25. travnja 2014., po prvi puta pokrenuta društveno korisna inicijativa. Predstavnici Savjetodavng odbora konferencije pokrenuli su regionalnu inicijativu zapošljavanja mladih ("Regional Youth Employment Initiative").

Inicijativa za zapošljavanje mladih u regiji nastala je kao rezultat potrebe za uspješnom integracijom mladih ljudi od 18 do 30 godina na tržište rada. Tijekom konferencije potpisana je Povelja o zapošljavanju mladih u regiji od strane dvadesetak regionalnih kompanija koje žele podržati ovu inicijativu i dati svoj doprinos kako bi zajedničkim snagama smanjili visoki postotakn ezaposlenosti među mladima.

Neke od kompanija potpisnica ove Povelje su Agrokor, Atlantic Grupa, Podravka, Vipnet Hrvatska, Nestlé Adriatic, IBM, NIS Gazprom Neft, Gorenje, Privredna banka Zagreb, Delta Holding, MK Grupa, i mnogi drugi.

Pozivnica

 
ODRAZOVE vijesti