03.05.19

Poziv na stručni skup "Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti"

Pozivamo prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike gradova i udruga, studente te sve ostale zainteresirane na stručni skup koji će se u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja održati 31. svibnja 2019. s početkom u 10.30 sati u prostoru HKD "Napredak" u Zagrebu (Bogovićeva 1). Skup će pozdraviti državna tajnica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac. Rok za prijavu je 27. svibnja 2019.

Ovo je prvi od tri stručna skupa koje organiziramo u sklopu novog ODRAZ-ovog projekta "Održiva mobilnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama", financiranog iz programa Švicarsko-hrvatske suradnje, kojeg provodimo u partnerstvu s Fakultetom prometnih znanosti, Sindikatom biciklista i švicarskom udrugom Pro Velo Schweiz. Projektom želimo stvoriti jednake uvjete i sigurnost za sve sudionike u prometu, s naglaskom na povećanje sigurnosti nemotoriziranog prometa i najranjivijih sudionika u prometu.

Prvi dio skupa posvećen je pojedinačnim izlaganjima kao što su prikaz švicarskog pristupa poticanju aktivne mobilnosti, predstavljanje geoprostorne analize pješačkih i biciklističkih prometnih nesreća na primjerima iz Hrvatske, te osvrt na domaće propise koji utječu na sigurnost nemotoriziranog prometa u Hrvatskoj.

U drugom dijelu skupa održat će se panel rasprava o održivom planiranju prometa u gradovima u kontekstu povećanja sigurnosti u prometu, uz uključivanje publike.

U panel raspravi sudjeluju:

  • Ivica Jujnović (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)
  • Krešimir Mišić (PUZ - Služba za sigurnost cestovnog prometa)
  • Davorin Belamarić (Nacionalna koordinacija za razvoj cikloturizma)
  • prof. dr. sc. Ljupko Šimunović (Fakultet prometnih znanosti)
  • doc.dr.sc. Hrvoje Pilko (Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektor za promet, Grad Zagreb)

Moderator: Marko Stančec (ODRAZ)

* Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje na skupu potvrdite putem on-line prijavnice najkasnije do ponedjeljka 28. svibnja 2019. na sljedećoj poveznici: http://tiny.cc/pqp25y

Ovim događajem obilježit ćemo Europski tjedan održivog razvoja, europsku inicijativu koja se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Program

 
SigurnoNaVlastitiPogon