01.03.11

Okrugli stol „Komunikacijska strategija za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji“

Direktorica ODRAZ-a sudjelovala je u petak, 25. veljače 2011., na okruglom stolu s nazivom "Komunikacijska strategija za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji".

Treći po redu okrugli stol iz niza rasprava pod nazivom "Zagreb EU Breakfast and Debate" održan je u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u organizaciji Zaklade Hanns Seidel, Instituta za međunarodne odnose i Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Uz šezdesetak prisutnih, na okruglom stolu sudjelovali su i veleposlanik Republike Finske u Republici Hrvatskoj Juha Ottman, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj Jan Kickert, zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Andreas Haack, novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Karl-Peter Schwarz i drugi.

Državni tajnik za europske integracije, Andrej Plenković predstavio je glavne elemente i aktivnosti u provedbi Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo. Istaknuo je da je cilj Strategije pravovremeno i objektivno informiranje građana kao i komuniciranje s građanima o Europskoj uniji i svim aspektima članstva.

Naglasivši kako je pristupanje Uniji projekt hrvatskog društva u cjelini, što podrazumijeva uključenost svih ciljnih skupina, državni tajnik Plenković je najavio intenziviranje informativnih aktivnosti s približavanjem završetka pregovora, te istaknuo da će referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji prethoditi široka i intenzivna referendumska kampanja.

Naglasci rasprave: potrebno je izraditi akcijske planove za različite ciljane skupine, u dogovoru i sinergiji svih relevantnih dionika, pored MVPEI-a to su druga resorna tijela državne uprave, zaposlenici u jedinicama regionalne i lokalne samouprave, razvojne agencije, organizacije civilnog društva i nezavisni mediji.

 
ODRAZOVE vijesti