20.07.20

Održane tematske radionice povezivanja i razmjene iskustava LPZ-a Grada Zagreba i LPZ-a Šibensko-kninske i Sisačko-moslavačke županije

U sklopu projekta #ZgAktiv za jačanje LPZ-a Grada Zagreba održane su dvije tematske radionice na kojima je predstavljena metodologija 'PIIP foruma' za osmišljavanje partnerskih projekata te proces i metodologija evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba (SRLJP), participativni proces planiranja SRLJP te proces provedbe analize tržišta rada. Radionica u Šibeniku održana je 9. srpnja, a u Sisku 16. srpnja.

Na radionicama je Sandra Matijević iz ZICER-a predstavila partnerski projekt #ZgAktiv (ESF) za jačanje LPZ-a Grada Zagreba, dok je metodologiju 'PIIP foruma' za osmišljavanje partnerskih projekata predstavila Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ. Operativni plan LPZ-a, proces analize tržišta rada i metodologiju evaluacije strategije ljudskih potencijala (SRLJP) sudionicima je predstavio Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada.

Ove su radionice bile ujedno prilika za upoznavanje članova i njihovo povezivanje te zajedničko promišljanje o budućem razvoju LPZ-ova.

Radionice su organizirali u suradnji tim projekta ZgAktiv - znanjem i partnerstvom do posla (ODRAZ - Održivi razvoj zajednice, Institut za razvoj tržišta rada i Zagrebački inovacijski centar - ZICER kao tehničko tajništvo LPZ-a Grada Zagreba) te Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ) Šibensko-kninske, odnosno Sisačko-m oslavačke županije.

 
ZgAktiv