04.04.13

Održana konferencija "Što ruralni prostori Hrvatske mogu očekivati u programskom razdoblju 2014.-2020.?"

Pod tim nazivom održana je 26. ožujka 2013. u snjegom pokrivenom Ludbregu nacionalna konferencija koju su organizirali ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Izvor kojoj je sjedište u Ludbregu.

Na konferenciji je sudjelovalo 46 sudionika, predstavnika različitih društvenih sektora i različitih razina na kojima djeluju dionici ruralnog razvoja - udruga i udruženja,  LAG-ova, jedinica lokalne samouprave, županija,  ministarstava, ureda Vlade i fakulteta.

Konferencijom je svečano obilježen završetak projekta "Zajedno za održivi razvoj zajednice" sufinanciranog sredstvima programa IPA 2008 (komponenta I) i Ureda za udruge. Projekt je predstavila Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a koji je nositelj projekta. Partneri su bili HMRR, SMART i nizozemski Milieukontakt International.

Glavni cilj projekta bio je osnažiti utjecaj civilnog sektora na planiranje, provedbu i praćenje politika održivog razvoja ruralnih područja. U dvije godine koliko je projekt trajao formiran je LAG Izvor, vođena izrada lokalne razvojne strategija područja LAG-a, pružena tehnička pomoć u pripremi projekata predstavnicima nekoliko LAG-ova i objavljen prijevod brošure Europske mreže za ruralni razvoj "Ruralni razvoj EU nakon 2013."

Više o konferenciji možete pročitati na sljedećem linku: http://odraz.hr/hr/nase-teme/skupovi/konferencija-sto-ruralni-prostori-hrvatske-mogu-ocekivati-u-programskom-razdoblju-2014-2020.

 
ODRAZOVE vijesti