26.06.20

Održana četvrta radionica evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba

U ZgForumu je 25. lipnja 2020. održana posljednja radionica evaluacije aktualne Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba, koja se nadovezala tematski na treću radionicu. Cilj ovih radionica bilo je postavljanje kvalitetnih temelja za provedbu evaluacije SRLJP-a. Na jesen slijede radionice definiranja elemenata za izradu nove Strategije.

Radionice je organiziralo Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ) Grada Zagreba, a stručnu podršku pružali Institut za razvoj tržišta rada i ODRAZ. Evaluacija se provodila u sklopu projekta "ZgAktiv - znanjem i partnerstvom do posla".

Nakon predstavljanja sudionika, Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada predstavio je program radionice te se osvrnuo na dosadašnji tijek evaluacije.

Tijekom radionice raspravili smo upitnike za relevantne dionike te se nastavili detaljnije baviti analizom tržišta rada koja će služiti kao podloga za novu SRLJP. Aktivno se uključilo 20-ak sudionika, predstavnika udruga, škola, fakulteta, ustanova, HZZ-a, Grada Zagreba, Zagrebačkog inovacijskog centra i dr.

SRLJP Grada Zagreba 2017. - 2020. predstavlja strateško usmjerenje prema ostvarenju vizije grada Zagreba kao središta gospodarskih i poduzetničkih aktivnosti, s visokom zapošljivošću radne snage koja odgovara potrebama dinamičnog tržišta rada i slijedi načela održivog razvoja. Tekst Strategije može se pronaći na sljedećoj poveznici: Strategija razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba

Cilj projekta #ZgAktiv je povećanje zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada na području grada Zagreba provođenjem mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba (SRLJP) te unaprjeđenja funkcioniranja LPZ-a Grada Zagreba.

* Više o projektu: http://www.odraz.hr/hr/projekti/svi-projekti/zgaktiv-znanjem-i-partnerstvom-do-posla

 
ZgAktiv