06.03.15

Održan prvi sastanak Partnerskog tima projekta "Edukacijom, podrškom i promocijom do boljeg upravljanja na lokalnoj razini"

U prostoru ODRAZ-a 23. veljače 2015. godine održan je prvi sastanak Projektnog tima projekta "Edukacijom, podrškom i promocijom do boljeg upravljanja na lokalnoj razini". Projekt financira EU u okviru programa IPA 2011 - Jačanje podrške OCD-a u povećanju transparentnosti i dobrog upravljanja u hrvatskoja javnoj upravi. Provedba projekta započela je 1. siječnja 2015. godine i trajat će 24 mjeseca.

Cilj projekta je promicanje dobrog upravljanja i jačanje participativnog razvoja izgradnjom kapaciteta organizacija civilnog društva i lokalne samouprave. Nositelj projekta je ODRAZ, a provodimo ga u partnerstvu s Udrugom gradova u RH, Udrugom ZvoniMir iz Knina i LAG-om Četiri rijeke koji će uskoro službeno biti pripojen LAG-u Zrinska Gora-Turopolje.

Na sastanku su prisustvovali Lidija Pavić-Rogošić i Marina Dimić-Vugec (ODRAZ), Nives Kopajtich Škrlec i Marko Ercegović (Udruga gradova u RH), Zvjezdana Bajić (Udruga ZvoniMir), Natalija Banović (LAG-a Četiri rijeke) i Božidar Antolec (LAG Zrinska Gora-Turopolje).

Svrha prvog sastanka Projektnog tima bila je upoznavanje svih partnera, konačni dogovor o letku projekta te dogovor o daljnjim aktivnostima. Na početku sastanka voditeljica projekta ukratko je predstavila sve partnere, nakon čega su predstavnici organizacija koje sudjeluju u projektu ukratko predstavili sebe i svoje organizacije. Voditeljica je ukratko objasnila partnerima cilj i aktivnosti projekta, kako bi svi imali isto razumijevanje. Također je obavijestila prisutne o dosadašnjim aktivnostima - izrađen je logo projekta, pripremljen je tekst te napravljen dizajn projektnog letka te priređen kratki opis projekta koji je postavljen na web stranicu ODRAZ-a.

Nakon toga, partneri su zajedno proučili plan aktivnosti te su dogovorili daljnje obaveze i korake. Sastanak projektnog tima je završio u neformalnom razgovoru partnera, kako bi se bolje upoznali.

 
ODRAZovi projekti