04.06.19

ODRAZ započeo s provedbom tri nova projekta financiranih sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

3. lipnja 2019. godine sudjelovali smo na predstavljanju 53 projekata financiranih iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Na svečanoj primopredaji, ODRAZ je preuzeo ugovore za dva projekta, dok na jednom sudjeluje kao partner. Jedan od panelista u raspravi na temu uloge organizacija civilnoga društva u razvoju partnerstva za održivi razvoj lokalnih zajednica bio je i voditelj projekata u ODRAZ-u, Marko Stančec.

Možemo biti i više nego zadovoljni, jer ODRAZ započinje s provedbom tri nova projekta, od kojih je nositelj na projektima "Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama" i "Razmišljamo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice" te je partner udruzi Life Potential na projektu "Održivi razvoj društva kreće od mladih".

Na svečanoj dodjeli govorila je Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nj.E. gđa Emilija Georgiev Regamey, veleposlanica Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok su predstavnici udruga čiji su projekti bili ocijenjeni najvišim ocjenama u postupku dodjele ugovora sudjelovali u raspravi: Udruga za promicanje održivog načina življenja Gredica, Mreža udruga Zagor, Zelena mreža aktivističkih grupa - ZMAG, ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Klaster Lika Destination.

Marko Stančec iz ODRAZ-a, tom je prilikom predstavio projekt sigurnosti nemotoriziranog prometa u sklopu kojeg je nedavno održan stručni skup o sigurnosti nemotoriziranog prometa i planiranju održive mobilnosti.

Događanje je organizirano u okviru Europskog tjedna održivog razvoja koji se održava svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja, a obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. ODRAZ je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.

 
OdraziSe