20.03.18

ODRAZ započeo s provedbom EU projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"!

Sudjelovanjem na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja", održanoj 19. ožujka 2018. u Kući Europe, ODRAZ je započeo s provedbom novog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. Projekt u trajanju od 24 mjeseca provodit ćemo u partnerstvu s udrugom Life Potential te Ekonomskim i Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" Fakulteti i udruge zajedno za održivi razvoj lokalnih zajednica, ukupne vrijednosti 863.171,71 kuna, omogućit će studentima Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu stjecanje novih znanja i vještina za razvoj zajednice, uspostavom održivog programa društveno korisnog učenja i suradnje s OCD-ima i međufakultetske suradnje. Projekt uključuje studente i nastavnike s dva fakulteta te 20 udruga u kojima će se provoditi metoda društveno korisnog učenja na osam kolegija.

Kroz edukativne radionice, treninge i studentski rad na konkretnim zadacima uz mentorsku podršku u udrugama želi se unaprijediti promocija i upravljanje u udrugama te povećati društvena odgovornost i doprinos razvoju zajednice.

Cilj Poziva "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja" je povećati broj studenata sa stečenim praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema i razvoj zajednice. Njime se ističe važnost suradnje visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u obrazovanju društveno odgovornih i aktivnih građana, čime se doprinosi ukupnom razvoju i poboljšanju zajednice.

Društveno korisno učenje prepoznaje se kao učinkovit način povezivanja studenata i visokoškolskih nastavnika s organizacijama civilnoga društva i širom društvenom zajednicom te kao važan poticaj u pronalaženju prvog posla po završetku školovanja.

24 udruge potpisale su ugovore o financiranju projekata, dok će tri dodatne udruge to učiniti u narednim danima. Projekti vrijedni 27 milijuna kuna sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

dku

* Sve projekte odabrane za financiranje u sklopu ovog Poziva pogledajte OVDJE.

Izvor:  https://udruge.gov.hr/vijesti/27-milijuna-kuna-iz-europskog-socijalnog-fonda-za-podrsku-razvoju-partnerstava-organizacija-civilnog-drustva-i-visokoobrazovnih-ustanova-za-provedbu-programa-drustveno-korisnog-ucenja/4652

 
OdraziSeZnanjem