11.02.19

ODRAZ sudjelovao u održavanju treninga "Planiranje i izvještavanje u organizacijama civilnog društva"

U Koprivnici, 7. i 8. veljače 2019., u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) je održan trening na temu planiranja i izvještavanja u organizacijama civilnog društva. Elizabet Gašparov iz ODRAZ-a je bila jedna od trenerica.

Ovaj trening je drugi u nizu od tri modula treninga o općem upravljanju u organizacijama civilnog društva, u okviru projekta "Umrežavanje i zagovaranje  za  zeleno  gospodarstvo" u kojem je HMRR partner. Dio projekta čine aktivnosti jačanja institucionalnih kapaciteta i zagovaračke snage organizacija civilnog društva (OCD-a), što uključuje i aktivnost jačanja kapaciteta u općem upravljanju  OCD-ima  (interno  upravljanje,  planiranje i izvještavanje,  financijsko  upravljanje i diversifikacija financiranja)  te  u  specifičnim  temama  (zagovaranje,  lobiranje i umrežavanje;  te  zeleno  gospodarstvo i poduzetništvo).

Predstavnici udruga su tijekom dva dana treninga, kroz prezentacije i vrlo aktivni grupni rad imali priliku naučiti više o zahtjevima planiranja i izvještavanja u OCD-ima, vrstama planova, strateškom planiranju i elementima strateškog plana (vizija, misija, analize, ciljevi itd.), koracima u projektnom planiranju, logičkom okviru u projektnom planiranju i u svrhu monitoringa te o zahtjevima za dobro izvještavanje.

nage-kckolaz_500x184

Slijede treninzi:

  • jačanje kapaciteta u općem upravljanju OCD-ovima - treći modul: financijsko upravljanje i nabava - svibanj/lipanj 2019.
  • programski specifični trening - prvi modul: zagovaranje,  lobiranje  i  umrežavanje - krajem ožujka 2019.

Trenerice su bile Jelena Lukić (DOOR) i Elizabet Gašparov (ODRAZ).

Više o projektu pročitajte OVDJE.

 
ODRAZ-ove vijesti