19.02.14

Mediteranska kamena kuća

ODRAZ nastavlja akciju u kojoj nudi povoljnije cijene za svoje tiskane publikacije. Ovaj put nudimo 'Mediteransku kamenu kuću' za 50,00 kuna. Naučite tehnike gradnje i obnove kamene kuće i saznajte o inovativnim načinima njenog korištenja, povoljnijim za okoliš.

Ovaj jednostavan i popularan priručnik (s nacrtima, savjetima i koracima) povezuje tradicionalnu gradnju s "eko" rješenjima te može biti osnovna uputa onome koji želi popraviti staru seosku kamenu kućicu ili sagraditi novu na najjednostavniji i najjeftiniji način: onako kako se to radi već stoljećima. [Tehnike gradnje i obnove].

U nekoliko poglavlja opisane su osnove gradnje kamenom i borovom građom u kršu, kao i radovi koji su danas gotovo zaboravljeni - pečenje vapna, odnosno vađenje kamena iz žive stijene.

Priručnik također želi skrenuti pozornost na činjenicu da postoje riješenja za probleme onečišćenja okoliša koji nastaju u kućanstvima [Korištenje u skladu s okolišem (energija, otpad, sanitarije)].

Izdavač: ODRAZ, II. (prošireno) izdanje 2009.
Dimenzije 17x12 cm, 79 stranica

Publikaciju možete kupiti u ODRAZ-ovom uredu (Lj. Posavskog 2/4, Zagreb) ili naručiti na sljedećem linku: /hr/publikacije/narudzba

Za dodatna pitanja kontaktirajte Marinu Vojković na broj telefona 01 4655 203.

 
ODRAZOVE vijesti