05.11.12

LAG Izvor organizira javni skup

Lokalna akcijska grupa IZVOR organizira javni skup koji će se održati 8. studenoga u hotelu "Crnković" s početkom u 18 sati. Cilj skupa je predstaviti novo razvojno partnerstvo LAG IZVOR lokalnoj zajednici te predstaviti ciljeve, djelatnost osnivanja i mogućnost sudjelovanja lokalne zajednice u radu LAG-a.

Lokalna akcijska grupa IZVOR osnovana je u srpnju ove godine te obuhvaća teritorij 12 jednica lokalne samouprave: Grad Ludbreg, Grad Varaždinske Toplice, te Općine Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec, Sveti Ilija, Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Rasinja. Članovi dolaze iz sva tri sektora, a više od 50 posto njih pripada poslovnom i civilnom sektoru prema LEADER načelima.

Na skupu će se predstaviti svaka općina i grad, članovi LAG-a, sa svojim udrugama, poduzetnicma, turističkim zajednicama. Predstavit će se i lokalna razvojna strategija LAG-a Izvor koja je u izradi te će predstavnik Ministarstva poljoprivrede predstaviti LEADER pristup u Hrvatskoj i što nas očekuje nakon ulaska u Europsku uniju u području ruralnog razvoja. Na kraju programa održat će se kratki kulturni program te razgledavanje proizvoda svih izlagača. - kazao je predsjednik LAG-a Izvor, Božidar Hajsok.

Cilj osnivanja LAG-a IZVOR je promicanje održivog razvoja, priprema LAG područja za korištenje strukturnih fondova EU, razvijanje sinergije i umrežavanje između subjekata kojima je u interesu doprinjeti razvoju ruralnih područja, izgradnja identitea LAG područja povezivanjem tradicijske i kulturno-povijesne baštine.

Javni skup organizira se u okviru projekta "Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj" sa udrugama ODRAZ - Održivi razvoj zajednice, Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR, SMART - Udruga za razvoj civilnog društva, Milieukontakt iz Nizozemske. Projekt sufinancira Europska unija kroz program IPA 2008.

Program skupa

 
ODRAZOVE vijesti