13.06.16

Kretanje mojim kvartom - kako se krećemo Peščenicom?

Pješice, biciklom, javnim prijevozom, taksijem, osobnim automobilom…? Što ometa naše kretanje, na koje prepreke nailazimo u susjedstvu? Što možemo poboljšati? Što želimo poručiti? Ovakva ćemo pitanja otvoriti na drugom susretu građana i predstavnika gradske uprave i samouprave, koji organiziramo u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". Susret će se održati prostoru Mjesnog odbora Peščenica (Njegoševa 10) u srijedu 29. lipnja 2016. od 18:00 do 20:00 sati. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Projekt "Djalog o mobilnosti u Zagrebu" se provodi na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine "obični građani", stanovnici kvarta.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

OD GRAĐANA OČEKUJEMO!

  • Pitanja, prijedloge i zamisli vezane uz promet i kretanje
  • Upozorenja na smetnje u kretanju
  • Razmatranje uvjeta i mogućnosti za veće korištenje biciklaVeselimo se vašem dolasku!

Koordinator projekta: ODRAZ - Održivi razvoj zajednice
Partneri: Udruga "Sindikat biciklista" i Grad Zagreb

Ovaj projekt financira EU  / IPA 2012 - Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge VRH.

Poziv

 
mobilnostZG