24.09.13

Konferencija o bicikliranju u Srednjoj i Istočnoj Europi (Ljubljana, 15. i 16. listopada 2013.)

Cilj Konferencije je okupiti dionike povezane s biciklizmom iz cijele Europe kako bi razgovarali o izazovima i planovima promoviranja biciklizma u Srednjoj i Istočnoj Europi. Sastanak mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska održat će drugi dan Konferencije, od 15,30 - 16,30, s ciljem razmjene iskustava i povećanja suradnje hrvatskih i slovenskih gradova.

Konferencija o bicikliranju u Srednjoj i Istočnoj Europi, "Cycling in Central and Eastern Europe" održat će se 15. i 16. listopada 2013. u Ljubljani. Cilj Konferencije je okupiti dionike povezane s biciklizmom iz cijele Europe kako bi razgovarali o izazovima i planovima promoviranja biciklizma u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Glavne teme: koristi od bicikliranja, poticanje i olakšavanje biciklizma u urbanim sredinama, kultura bicikliranja i bicikliranje u gradovima budućnosti. Organizirat će se i biciklistički izlet te večernji programi. Održat će se "projektni market" na kojem će se biciklistički poduzetnici i entuzijasti moći upoznati, družiti i promisliti o zajedničkim projektima.

Detaljni program možete naći na http://www.mobile2020.eu/fileadmin/mainpage/downloads/2013-09-16_Mobile2020_Agenda_draft.pdf

Konferenciju organizira slovenski REC-Regionalni centar zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu. Prijaviti se možete do 30. rujna, a registracijski obrazac i ostale informacije preuzmite na: http://mobile2020.eu/get-connected/lju-conference.html

CIVINET Slovenija-Hrvatska na Konferenciji
Sastanak Mreže održat će drugi dan Konferencije, od 15,30 - 16,30, s ciljem razmjene iskustava i povećanja suradnje hrvatskih i slovenskih gradova.

Ukratko o Mreži
Umrežavanje i svi oblici povezivanja su dobrodošli za učinkovitije rješavanje prometnih problema, od razmjene iskustava, znanja i ideja do zajedničkog sudjelovanja i sinergije gradova, što omogućava i bolje korištenje sredstava europskih fondova.

Podsjetimo, CIVINET Slovenija-Hrvatska osnovan je potpisivanjem Memoranduma, u Ljubljani 25. travnja 2013. To je mreža gradova i drugih dionika, koji se u dvije susjedne države bave održivim planiranjem i upravljanjem prometom. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti prometne održivosti.

Mreža CIVINET je uspostavljena i u drugim zemljama EU (Francuska, Španjolska, Portugal, Italija, Velika Britanija, Irska i Nizozemska), a podržana je od strane Europske komisije. Svrha mreže je širiti znanje i iskustva na području energetske učinkovitosti i gradskog prometa povoljnijeg za okoliš i korisnike.
CIVINET Slovenija-Hrvatska za sada broji 16 članova iz Slovenije i 11 iz Hrvatske. Konferencija u Ljubljani će biti dobra prilika i za vaše uključivanje!

Više informacija o mreži CIVINET Slovenija-Hrvatska možete dobiti na: info@rec-lj.si ili odraz@odraz.hr

 
događanja