18.03.16

Interaktivna karta Zagreba temeljem koje građani mogu prijaviti probleme vezane uz javni promet i infrastrukturu

Zagrepčani, sudjelujte i vi u popunjavanju karte informacijama, prijavite probleme na koje svakodnevno nailazite dok se krećete gradom ili komentirajte prijave drugih. Vaše će se prijave obraditi i proslijediti nadležnoj službi u Gradu Zagrebu.

Udruga Sindikat biciklista je na osnovi karata biciklističke infrastrukture izrađenih uz pomoć Grada Zagreba izradila interaktivnu kartu putem koje građani mogu prijaviti probleme vezane uz cjelokupnu prometnu infrastrukturu i javni prijevoz na području grada Zagreba i njegovih rubnih dijelova. Interaktivna karta poslužit će kao svojevrsna društvena mreža, gdje će korisnici moći komentirati i 'lajkati' prijave drugih građana. Ovim putem, Sindikat biciklista poziva građane Zagreba da sudjeluju u popunjavanju karte informacijama tako da prijave probleme na koje nailaze. Prijavljeni problemi, koje građani putem interaktivne karte istaknu, obradit će se i proslijediti nadležnoj službi u Gradu Zagrebu.

Goran Lampelj iz Sindikata biciklista: "Ova karta obuhvaća različite mogućnosti i preporuke za sigurno i smisleno kretanje biciklom kroz Zagreb. Uz gradsko područje, iskoračili smo i u bližu okolicu i istražili najbolje puteve za povezivanje okolnih gradova i Zagreba. Vjerujemo da će ova karta brojnim sugrađanima olakšati odluku da počnu koristiti bicikl po Zagrebu i pomoći u izboru prikladnih puteva."

Tehnički autor karte, Bartul Dragičević iz Sindikata biciklista, objasnio je:
"Nakon što se registrirate, s kartom se možete igrati i koristiti je u slojevima. To znači da će karta prikazivati samo one informacije koje odaberete, sloj biciklističkih staza ili sloj u kojem se prikazuju stanice javnog bicikla, sloj prijavljenih problema u prometnoj infrastrukturi ili sloj puteljaka po kojima se može biciklom. Informativno je i zabavno!"

* Karta se može pronaći na web stranici Sindikata biciklista (sindikatbiciklista.hr/interaktivna-karta/), a financirana je uz pomoć Ureda za energetiku Grada Zagreba te u sklopu ODRAZ-ovog EU projekta "Dijalog  o mobilnosti u Zagrebu".

 
mobilnostZG