02.10.14

Hrvatska mreža za ruralni razvoj na Generalnoj skupštini ELARD-a

Predstavnici Hrvatske mreže za ruralni razvoj sudjelovali su 30. rujna 2014. godine, na Generalnoj skupštini Europske udruge LEADER za ruralni razvoj, koja je održana u Bruxellesu. HMRR su zastupali Igor Matek iz LAG-a Zeleni trokut i Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Na skupštini je sudjelovala i predstavnica DG AGRI Karolina Jasinska. Na susretu se, između ostalog, razgovaralo i o uvođenju lokalnog razvoja vođenog zajednicom (CLLD) u sljedećem programskom razdoblju te različitim pristupima u pojedinim državama. Niti u drugim europskim državama nije idealna situacija. Prezentirane su i novosti iz Europske mreže za ruralni razvoj (http://enrd.ec.europa.eu/).

HMRR je član ELARD-a od lipnja 2011. godine. ELARD želi poboljšati kvalitetu života u ruralnim predjelima i zadržati ljude u ruralnim predjelima kroz održiv, integrirani lokalni razvoj. Također, ELARD aktivno radi na prepoznatljivosti pristupa LEADER među europskim donositeljima odluka i želi učvrstiti ulogu LEADER-a kao bitnog dijela Europske politike ruralnog razvoja. (http://www.elard.eu/)

O novom pristupu lokalnom razvoju CLLD možete više pročitati na ODRAZ-ovoj web stranici u rubrici Naše teme >>>  Lokalni razvoj vođen zajednicom; Smjernice za lokalni razvoj pod vodstvom zajednice namijenjene lokalnim sudionicima

 
članstvo u mrežama