18.10.13

Forum civilnog društva i Godišnji sastanak Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda 2013., Washington DC, 7.- 12.listopada 2013.

Svake godine, prije održavanja godišnjeg skupa Grupe Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) organizira se Forum civilnog društva. Među 60-ak pozvanih predstavnika organizacija civilnog društva, mladih i akademske zajednice iz cijelog svijeta, na ovom je događanju sudjelovala i Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Godišnje zasjedanje Grupe Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) svake godine okupi središnje bankare, ministre financija i razvoja, rukovoditelje iz poslovnog sektora i akademike, koji raspravljaju o pitanjima od globalne važnosti, uključujući perspektive globalnog razvoja, iskorjenjivanje siromaštva, ekonomski razvoj i učinkovitost pomoći. Također se odvija niz seminara, konferencija za novinare i mnoga druga događanja, koja su usredotočena na globalno gospodarstvo, međunarodni razvoj te svjetski financijski sustav.

Na sastancima i događanjima je ukupno bilo preko 600 predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice. Program događanja je bio vrlo bogat i raznovrstan, a uključivao je i sastanke i razgovore s predsjednikom Svjetske banke Jim Young Kimom i generalnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde te izvršnim direktorima SB.

Ako želite znati više o ovom događanju, pročitajte Izvještaj kojeg je pripremila Lidija Pavić-Rogošić.

 
ODRAZOVE vijesti