10.04.13

Europska nagrada za DOP

Višnja Jelić Mück zastupala je ODRAZ u radu peteročlanog sudačkog panela za izbor najboljeg praktičnog primjera partnerstva između poduzeća i dionika koji nije/nisu iz poslovnog svijeta i to u kategoriji  velikih poduzeća.

Cjelodnevni panel održan je u Zagrebu 4. travnja 2013., a prethodnog dana odabran je primjer najboljeg višesektorskog partnerstva u kategoriji malih i srednjih poduzeća. Žiriranje je provedeno u okviru programa Europske nagrade za DOP, društveno odgovorno poslovanje, što u Hrvatskoj koordinira HR PSOR - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Glavni cilj Europske nagrade za DOP je poticanje partnerstva, inovacije i dobrog utjecaja, promicanje najboljih europskih praksi DOP-a ostvarenih u višesektorskom partnerstvu te jačanje njihove razmjene. Poseban je naglasak stavljen na inovaciju, kako bi se potaknulo kreiranje i primjena inovativnih rješenja na tragu održivosti. Program provodi konzorcij od 29 nacionalnih organizacija za DOP koje vodi europska organizacija CSR Europe u suradnji s organizacijom Business in the Community i uz podršku Europske komisije.

Odabrani pobjednici u obje kategorije predstavit će svoju najbolju praksu višesektorskog partnerstva u Zagrebu na Četvrtoj nacionalnoj konferenciji o DOP-u koja će se u organizaciji HR PSOR-a održati u zagrebu 25. travnja 2013., a dva mjeseca kasnije u Bruxellesu zajedno s ostalim nacionalnim pobjednicima.

Više o Europskoj nagradi za DOP na stranici HR PSOR-a http://www.hrpsor.hr/hrpsor/

 
ODRAZOVE vijesti