28.03.11

CIVITAS ELAN na informativnom danu - Ususret Radnom programu 2012. za FP7 Promet

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske održan je 18. ožujka 2011. informativni dan za Sedmi okvirni program EU za istraživanje i razvoj (FP7) pod nazivom "Ususret Radnom programu 2012. za FP7 Promet (uključujući zrakoplovstvo)".

Događaj je organiziran radi pravovremene pripreme na natječaje u području Promet (uključujući zrakoplovstvo), čija se objava predviđa u srpnju 2011. godine.

Na početku skupa sudionike su pozdravili članovi Programskog odbora za FP7, prof. dr. sc. Sanja Steiner s Fakulteta prometnih znanosti i prof. dr. sc. Ivica Smojver s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. Predavači su predstavili mogućnosti sudjelovanja u Programu općenito i teme na kojima je naglasak u 2011. Osim toga, korisnici FP7 projekata iznijeli su svoja iskustva prilikom pronalaženja partnera, prijave projekta kao i same provedbe projekata.

Predstavljen projekt CIVITAS ELAN
Projekt CIVITAS ELAN predstavili su doc. dr. sc. Štefica Mrvelj i Marko Matulin, dipl. ing. s Fakulteta prometnih znanosti. Ovaj opsežan projekt objasnili su iz nekoliko perspektiva: zahtjevnog financijskog vođenja, veličine projektnog konzorcija (projektnog i zagrebačkog), te obuhvata mjera koje se provode kroz niz aktivnosti. Istaknuta je dobra suradnja partnera na projektu te važnost te suradnje prilikom provedbe projekta, kao i obostrano razumijevanje obaveza i odgovornosti partnera.

Najava događanja
U posebnom dijelu najavljeni su događaji na kojima će se moći susresti potencijalni prijavitelji projekata iz područja Promet (uključujući zrakoplovstvo). Naglašena je važnost ovakvih događaja, jer FP7 projekti podrazumijevaju sudjelovanje konzorcija sastavljenih od različitih međunarodnih partnera.

Povodom novih FP7 natječaja u području prometa čije je objavljivanje predviđeno u srpnju 2011. godine, organiziraju se i poslovni susreti potencijalnih prijavitelja projekata, npr.:


Sve prezentacije s informativnog dana mogu se naći u rubrici FP7 Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Aktualne obavijesti vezane uz FP7 također se mogu pratiti u istoj rubrici te na stranicama Hrvatskog instituta za tehnologiju.

 
ODRAZOVE vijesti