07.03.16

Predstavljanje inicijative "Tvoja Europa, tvoje mišljenje! 2016. učenicima krčke srednje škole "Hrvatski kralj Zvonimir"

Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) posjetila je 4. ožujka 2016. srednju školu "Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku. EGSO je ovu školu izabrao kao predstavnika iz Hrvatske na ovogodišnjem okupljanju stotinjak učenika u sklopu događanja "Tvoja Europa, tvoje mišljenje! Tijekom tri dana, od 17. do 19. ožujka. 2016., u središnjici EGSO-a u Bruxellesu, s kolegama će razgovarati o temi migracija i izbjegličke krize.

Hrvatsku ove godine predstavljaju krčki gimnazijalci: Melanie Vičević, Eleonora Lekić i Niko Peričić s mentoricom Carol Marković.

Njima, ali i većem krugu učenika, Lidija Pavić-Rogošić predstavila je aktivnosti i ulogu EGSO-a kao glasa civilnog društva u Europi te s njima razgovarala o načinu sudjelovanja u raspravi. 60-ak učenika pažljivo je slušalo te se aktivno uključilo u razgovor o EU i izbjegličkoj krizi.

Zadaća učenika iz cijele Europe bit će predlaganje konkretnih mjera koje bi se mogle provesti u školama, udrugama i lokalnoj zajednici, kako bi se mladim migrantima pomoglo da se učinkovito integriraju u europsko društvo.

#YEYS2016

 
YEYS2016