01.12.17

Pokrenuta web-stranica Europske platforme dionika kružnog gospodarstva

Europska platforma dionika kružnog gospodarstva u studenom je pokrenula i svoju web-stranicu. Time je ova inicijativa objedinjenja znanja i umrežavanja dionika iz područja kružnog gospodarstva dobila i svoje online mjesto.

Podsjetimo, Europsku platformu dionika kružnog gospodarstva zajednički su pokrenuli Europska komisija i Europski gospodarski i socijalni odbor, u ožujku ove godine. Pokrenuta je s namjerom poticanja djelovanja dionika čiji je angažman potreban za razvoj kružnog gospodarstva - tijela javne vlasti, dionika iz civilnog i gospodarskog sektora te sindikata.

Platforma bi dionicima trebala omogućiti razmjenu iskustva i prezentaciju vlastitih aktivnosti, objedinjavanje vijesti i događanja iz područja kružnog gospodarstva, ali i mogućnosti umrežavanja koje nadilaze područje pojedinog sektora. Platforma naglasak stavlja upravo na prilike za međusektorsko umrežavanje i rješavanje pripadajućih izazova te stoga predstavlja "mrežu mreža" za sve članove.

Web-stranica Platforme predstavlja korak dalje u razvoju ove inicijative, omogućujući dionicima virtualnu razmjenu iskustva, primjera dobre prakse te kontakata.

Web-stranici možete pristupiti ovdje.

Trenutno je na njoj dostupan preliminarni izbor 50 dobrih praksi dionika, a svoju vlastitu možete prijaviti putem online obrasca.

Također, moguće je pretraživanje dobrih praksi po području, sektoru ili ključnoj riječi putem alata za pretraživanje.

Ako se bavite djelovanjem u području kružnog gospodarstva, pozivamo vas da doprinesete sadržaju i prijavite svoje aktivnosti na stranicu!

 
EGSO