Plenarna sjednica EGSO-a, 15. i 16. listopada 2014.

Jesensko zasjedanje Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) u 2014. godini nastavljeno je plenarnom sjednicom održanom 15. i 16. listopada. Dnevni red bogat sadržajem upotpunila je i tradicionalna dodjela Nagrade civilnog društva EGSO-a za 2014. godinu koja je pripala slovačkoj neprofitnoj organizaciji «ETP Slovakia» za projekt «Izgradnja nade» u kojem su se romskoj populaciji nastojale prenijeti vještine izgradnje stambenih objekata. Pored toga, listopadnu plenarnu sjednicu upotpunio je i govor bivšeg predsjednika Francuske Valéryja Giscarda d'Estainga na temu «Kakvi su izgledi za EU?».

Što se tiče mišljenja usvojenih na zasjedanju EGSO-a u listopadu- iz seta ekonomskih tema izdvajamo (1) izvješće o upravljanju makroregionalnim strategijama te osvrt na (2)  provedbu napretka strategije Europe 2020; iz kategorije socijalnih pitanja raspravljalo se o (3) ulozi žena u znanosti i (4) promicanju uslužnih djelatnosti za obitelji; dok od ekoloških tema valja istaknuti samoinicijativno mišljenje o (5) vodi kao ljudskom pravu i javnom dobru te (6) izvješće o ekološkoj proizvodnji i eko-označavanju.

Usto, EGSO je izrazio mišljenje o nekolicini prometnih politika, uključujući pitanje (7) informiranost o multimodalnim putovanjima i (8) rizicima interoperabilnosti kao sredstva modernizacije javnog sektora.

502. plenarna sjednica - sažetak