17.03.17

Europska komisija najavila otvaranje natječaja za LIFE projektne prijedloge

Otvaranje natječaja je najavljeno za 28. travnja 2017. godine. Smjernice za prijavitelje za natječaj 2017. neće se bitno mijenjati u odnosu na Smjernice za prijavitelje iz 2016. godine.

Rokovi za podnošenje prijava za tradicionalne projekte razlikuju se po prioritetnim područjima, a podnose se putem eProposal online alata.

Rokovi prema Europskoj komisiji:

  • Klima - 7. rujan 2017.
  • Okoliš i učinkovitost resursa - 12. rujan 2017.
  • Priroda i biološka raznolikost - 14. rujan 2017.
  • Upravljanje okolišem i informiranje - 14. rujan 2017.


INFO DANI

LIFE INFO dan održat će se  21. 03. 2017. u Zagrebu, DoubleTree by Hilton Hotel (Ul. Grada Vukovara 269A), s početkom u 09:30 sati. Fokus LIFE INFO dana biti će na predstavljanju osnovnih informacija o Programu LIFE, a imati ćete priliku saznati više o aktivnostima i rezultatima LIFE projekata u Hrvatskoj od strane uspješnih hrvatskih prijavitelja. Nacrt dnevnog reda možete pronaći  ovdje. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da svoje sudjelovanje na LIFE INFO danu registrirate  ovdje.

LIFE Tematski Info dan, održat će se 28. 03. 2017. u Zagrebu, Hotel International (Miramarska cesta 24), s početkom u 09:00 sati. Fokus Tematskog info dana biti će na tematskim prioritetima LIFE programa i aktualnim politikama zaštite okoliša, prirode i klime. Nakon uvodnog dijela, prezentacije i diskusija će se odvijati u tri paralelne sesije po tematskim prioritetima (Priroda i bioraznolikost, Okoliš i učinkovitost resursa, Klimatske aktivnosti) kako bi sudionici dobili što više konkretnih informacija. Nacrt dnevnog reda možete pronaći  ovdje. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da svoje sudjelovanje na LIFE tematskom Info danu registrirate ovdje.

Sve novosti o natječaju mogu se pratiti na internetskoj stranici www.lifeprogramhrvatska.hr , kao i na službenim stranicama Programa LIFE.

 
naja