04.09.19

Pridružite se obilježavanju Europskog dana održivih zajednica!

Europski dan održivih zajednica jedan je od vodećih događaja europske mreže ECOLISE koja okuplja organizacije i mreže permakulture, ekosela i tranzicijskog pokreta. To je proslava lokalnih zajednica koje poduzimaju akcije za bolji, održiviji svijet. Do sada je registrirano 60 događaja u 14 zemalja. Postanite i vi su-kreator - okupite se, organizirajte događaj u svojoj lokalnoj zajednici i upišite ga na mapu Europskog dana održivih zajednica - 21. rujna 2019. godine!

Dan održivih zajednica obilježava se 21. rujna te slavi lokalne zajednice koje rade na stvaranju inkluzivne, regenerativne i ugljično neutralne Europe. Slavlju se možete pridružiti prijavom svog događaja na mrežnim stranicama EDSC-a https://www.sustainable-communities.net/about/?lang=hr

Možete se priključiti prijavom svojih aktivnosti ili događanja, unaprijed isplaniranim ili novoorganiziranim, koliko god mali ili veliki bili - glavno da se održavaju u razdoblju od 1. do 30. rujna.

Događaj mogu organizirati pojedinci / inicijative / udruge / mreže / organizacije, poduzeća!

Kada lokalne, građanske ili zajedničke inicijative gledamo pojedinačno, čine nam se nebitnima pa ih donositelji politika i šira javnost ne primjećuju. Međutim, povezujući inicijative i akcije u Europski dan održivih zajednica, možemo pokazati njihov kumulativni učinak!

* Za dodatna pitanja kontaktirajte Udrugu VESTIGIUM na e-mail adresu: udruga.vestigium@gmail.com

FB event: https://www.facebook.com/events/462588281150608/

#EDSC19

 
EDSC19