28.08.17

Otvorene prijave za Trening Europskih zelenih aktivista u Zagrebu

Zelena europska fondacija traži 20 mladih za sudjelovanje na seminaru o održivim politikama u Zagrebu. Sudionici/e će imati priliku učiti o institucijama EU, zelenoj politici i politikama održivog razvoja. Sudionike/ce vode i na put u Bruxelles. Rok za prijavu je 30. rujna.

U sklopu projekta "Obuka europskih zelenih aktivista" Europska zelena fondacija organizira trening za mlade zelene aktiviste iz Češke, Finske, Mađarske, Hrvatske i Malte.

Sudionici će sudjelovati u:

  • Nacionalnom treningu o domaćoj politici, kao i sjednici o europskoj politici i institucijama;
  • Studijskom posjetu Bruxellesu u proljeće 2017., u kojoj će iz prve ruke nadopuniti svoje znanje o europskom političkoj dimenziji.

Ova edukacija će omogućiti 20 sudionika/ca da nauče više o institucijama Europske unije, zelenoj politici i politikama održivog razvoja. Osim toga, angažirat će se s lokalnim vlastima u Zagrebu i predstavnicima EU kako bi saznali o mogućnostima izgradnje zelenijeg i pravednijeg društva.

Kao posebni element ovog treninga, sudionici će dobiti ekskluzivni pristup mrežnom tečaju IMPACT EUROPE - koji će unaprijediti njihovo kritičko razumijevanje Europske unije, pružiti im analitički pregled Zelenog pokreta u kontekstu suvremene politike na na europskoj razini, kao i uvid u načine stvaranja političkog utjecaja kao europskog građanina.

Prijave su otvorene do 30. rujna 2017. ispunjavanjem ovog obrasca
Troškovi smještaja i hrana, kao i troškovi studijskog putovanja u Bruxelles, u potpunosti su pokriveni od strane organizatora.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na zeleni.prozor@gmail.com i kaca@cdnee.org.

Sretno!

 
edukacija