25.10.19

Održana konferencija projekta ‘’Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela’’

Početna konferencija projekta ''Makeover karijere - podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela'' je održana je 4. listopada 2019. godine u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Članovi LPZ-a ujedinjeni u partnerstvu projekta ''Makeover karijere - podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela'' usmjereni su na učinkovitu provedbu mjera SRLJP GZ 2017.-2020. i povećanje zapošljivosti žena koje su danas jedna od najranjivijih skupina na tržištu rada. Fokus konferencije bile su projektne aktivnosti kojima se navedeni ciljevi ostvaruju. 40 sudionika na održanoj konferenciji upoznato je s projektnim aktivnostima čija se provedba odvija kroz 3 ciklusa. Interes za projekt izuzetno je velik - više od 200 prijava za sudjelovanje zaprimljeno je tijekom provedena 2 ciklusa, a u aktivnosti je uključeno preko 50 nezaposlenih žena.

Konferenciju je otvorila i vodila voditeljica projekta Daria Kireta iz Obrtničkog učilišta koja je ukratko opisala projektne aktivnosti: ''Svaki ciklus kreće s prijavama i odabirom prijavljenih za klub za zapošljavanje u sklopu kojega se provode grupna i individualna karijerna savjetovanja te motivacijske radionice i radionice za razvoj komunikacijsko - prezentacijskih vještina. Najmotiviranije nastavljaju s obrazovanjem, a do sada su provedena 2 programa osposobljavanja: za poslove masera/ke i vizažista/ice. Također ih povezujemo s poslodavcima kroz demonstracijske susrete, a zainteresirane za pokretanje vlastitog poslovanja imaju mogućnost sudjelovanja u Start-up akademiji. Osigurano im je mentorstvo u trajanju od 3 mjeseca kao podrška prilikom traženja posla i priprema za razgovore za posao.''

Na spomenute aktivnosti osvrt su dale predstavnice partnera: Tanja Prekodravac (SELECTIO) upoznala je prisutne s aktivnostima kluba za zapošljavanje te podijelila iskustva s održanih radionica za razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Carmen Majetić Pavić je kao predstavnica partnera ODRAZ - Održivi razvoj zajednice podijelila iskustva motivacije nezaposlenih žena kroz motivacijske radionice. Tamara Didak iz Zagrebačkog inovacijskog centra predstavila je aktivnost Start-up akademije koja je u projektu namijenjena polaznicama koje žele krenuti u svijet poduzetništva.

Na konferenciji se razgovaralo i o sljedećim temama: obrazovanje odraslih u RH, važnost obrazovanja u obrtničkom sustavu i položaj žena na tržištu rada. Predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Verica Batur održala je predavanje o implementaciji EU agende za obrazovanje odraslih. Marija Halić, predstojnica regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zagrebu, održala je odlično izlaganje te uputila  prisutne u statističke podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezane uz nezaposlenost žena. Potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb, Spomenka Krebsz, objasnila je ulogu Obrtničke komore Zagreb u cijelom procesu obrazovanja koje Komora provodi.

Projekt se nastavlja dalje s 3. ciklusom u kojem će fokus biti obrazovanje nezaposlenih žena za poslove manikure.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

 
MakeoverKarijere