16.04.18

Konferencija o korporativnom volontiranju

Volonterski Centar Zagreb i ove godine organizira Konferenciju i sajam kako bi što veći broj tvrtki upoznali s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuli ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja. Ovogodišnja konferencija održava se pod naslovom Korporativno volontiranje - suradnja za razvoj zajednice. Konferencija i prateći Sajam volontiranja održat će se u utorak 24. travnja 2018. godine u Hotelu Academia u Zagrebu.

Volonterski Centar Zagreb zajedno s partnerima Gradom Zagrebom, Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva i ove godine organizira Konferenciju i sajam kako bi što veći broj tvrtki upoznali s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuli ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja. Istovremeno se na strani organizatora volontiranja promoviraju i potiču volonterski projekti koji uključuju i poslovni sektor te se jačaju kapaciteti organizacija za međusektorsku suradnju čime se izravno doprinosi boljem razumijevanju i povezivanju svih organizacija i zajedničkom humanijem djelovanju u zajednici.

Ovogodišnja konferencija održava se pod naslovom Korprativno volontiranje - suradnja za razvoj zajednice, a bavit će se temama internih komunikacijakoje podupiru volontiranje u tvrtkama i volontiranja temeljenog na stručnim vještinama.

Volontiranje temeljeno na vještinama svjesno je prenošenje profesionalnih i osobnih vještina zaposlenika tvrtke na zaposlenike neprofitne organizacije te dobrovoljno pružanje stručnih vještina i usluga zaposlenika poslovnog sektora neprofitnim organizacijama s ciljem razvoja i većeg utjecaja na neprofitne organizacije, njihove korisnike i zajednicu.

Sustavi internih komunikacija omogućavaju tvrtkama uspješnu implementaciju volonterskih programa zaposlenika i praćenje i vrednovanje dobrobiti koje korporativno volontiranje ima za razvoj tvrtke.

Kao glavne dobrobiti od volontiranja zaposlenika za tvrtku, zaposlenike i širu zajednicu, (prema istraživanju koje je VCZ proveo tijekom studenog i prosinca 2016. godine među 50 tvrtki) prepozate su u najvećoj mjeri:

  • jačanje timskog duha unutar poduzeća i razvoj međuljudskih odnosa
  • jačanje povjerenja zajednice u poduzeće i bolji imidž
  • jačanje komunikacijskih vještina i empatije i jačanje unutarnjeg zadovoljstva i motivacije
  • razvoj solidarnosti, humanosti i senzibiliteta za potrebe drugih
  • aktivno i odgovorno građanstvo i veća participacija u društvenim zbivanjima

Dio programa konferencije posvećen je povezivanju tvrtki s neprofitnim organizacijama te će na pratećem Sajmu volontiranja biti prilike i za razmjenu 'volonterskih projekata' i predstavljanje volonterskih akcija povodom nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2018 koja će se provesti od 21. do 26. svibnja 2018.

Očekuje se dolazak brojnih predstavnika poslovnog sektora, brojne predstavnike organizatora volontiranja iz civilnog i javnog sektora te razne predstavnike medija.

Broj mjesta je ograničen, poželjno je javiti se što ranije!

Preliminarni program konferencije možete preuzeti ovdje.

Prijaviti se možete OVDJE.

Više informacija pročitajte OVDJE.

Izvor: korporativnovolontiranje.vcz.hr

 
konferencija