11.10.18

Adriatic Plastic Challenge - budite među prvima koji će saznati koje tri ideje su najbolje!

Terra Hub Croatia poziva na predstavljanje sedam timova i ideja odabranih za sudjelovanje u dvodnevnom bootcampu natječaja Adriatic Plastic Challenge.Dođite u nedjelju 14. listopada 2018. od 15 - 17 sati u Stablo znanja SC-a (Savska cesta 25/1) i budite prvi koji će saznati koje su to inovativne ideje kojima rješavamo gomilanje plastike u Jadranskom moru!

Najbolji tim temeljem pitcha bira nezavisni vanjski žiri stručnjaka, a najbolji tim osvaja novčanu nagradu od 10.000 kuna, drugi 7.500 kuna, a treći 3.500 kuna.

Odabrani timovi/ideje za bootcamp su:

  1. Plastic Adriatic - digitalna platforma
  2. Filter za mikroplastiku u perilicama - prototip, produkt
  3. Green Sea Safari - nova turistička ponuda
  4. Pa-pa plastika!- novi brend
  5. 5. Čuvari mora - slikovnica (gotova) + edu djece
  6. ECO THRONE - prototip, produkt
  7. Zlarin, pilot-otok bez plastike

Uz udruge Terra Hub i Zona, partneri i mentori bootcampa su IBM Hrvatska i LeanStartupCroatia, Volvo Cars Adria, veleposlanstvo Švedske i Stablo znanja SC-a.

Adriatic Plastic Challenge natječaj dio je inicijative koju je pokrenula udruga Terra Hub s ciljem podizanja svijesti o problemu plastičnog zagađenja mora i oceana te povezivanja različitih sektora i aktera koji sudjeluju u životnom ciklusu plastike kako bi zajedno radili na inovativnim rješenjima problema koji nam je svima zajednički.

* Facebook event: https://web.facebook.com/events/2197832260506538/