• Naslovnica
 • 20.03.18

  ODRAZ započeo s provedbom EU projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"!

  Sudjelovanjem na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja", održanoj 19. ožujka 2018. u Kući Europe, ODRAZ je započeo s provedbom novog projekta financiranog iz Europ...

  saznajte više
 • 19.02.18

  Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2018.!

  Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već četvrtu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijati...

  saznajte više
 • 05.03.18

  U Kruševcu održana 5. Skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i okrugli stol "Planiranje održive urbane mobilnosti"

  Grad Kruševac je 23. veljače 2018. bio domaćin 5. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, na kojoj se okupilo 80 članova Mreže - predstavnika gradova, ministarstava, fakulteta, instituta, udruga, poduzeća te drugih dionika koji se bave održivim prometom u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. ODRAZ ima ulogu Tajniš...

  saznajte više
 • 14.11.17

  Intervju s direktoricom ODRAZ-a

  Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje su akt...

  saznajte više
 • 24.10.17

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

  Je li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.03.18
 

Mjere u području klime: trebamo poslati snažnu poruku nedržavnim akterima

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u svojem mišljenju "Poticanje klimatskih mjera nedržavnih aktera" predlaže uspostavu europskog dijaloga čiji bi glavni cilj bio da rad na klimatskim promjenama postane privlačniji različitim nedržavnim akterima kako bi zaštita klime postala nova uobičajena praksa.

 Novosti iz EGSO-a
 
20.03.18
 

ODRAZ započeo s provedbom EU projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"!

Sudjelovanjem na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja", održanoj 19. ožujka 2018. u Kući Europe, ODRAZ je započeo s provedbom novog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. Projekt u trajanju od 24 mjeseca provodit ćemo u partnerstvu s udrugom Life Potential te Ekonomskim i Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

 OdraziSeZnanjem
 
20.03.18
 

Direktorica ODRAZ-a sudjelovala na skupu o financiranju integriranog razvoja ruralnih područja

Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora sudjelovala je u Bruxellesu u radu skupa o financiranju integriranog razvoja ruralnih područja, na kojem se okupilo više od 120 sudionika iz cijele Europe. Predstavila je mišljenje EGSO-a o prednostima i koristima Lokalnog razvoja vođenog zajednicom (CLLD) za integrirani lokalni i ruralni razvoj. Skup je organizirao Europski odbor regija u suradnji s međunarodnom organizacijom R.E.D. Ruralite-Environment-Development 19. ožujka 2018.

 EGSO
 
19.03.18
 

Nacionalni park Krka - natječaj za financiranje projekata udruga

Javna ustanova Nacionalni park Krka raspisala je javni natječaj za financiranje projekata udruga iz proračuna za 2018. Natječaj je otvoren do 15. travnja.

 natječaj
 
16.03.18
 

Objavljen Godišnji plan natječaja tijela državne uprave za 2018.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je objavio Godišnji plan natječaja tijela državne uprave za 2018. godinu koji sadrži ukupno 87 programa za dodjelu bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva. Iznosom od preko 435 milijuna kuna planira se financirati i sufinancirati više od 5.700 programa i projekata.

 natječaji
 
16.03.18
 

532. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 14. i 15. veljače 2018. održana 532. plenarna sjednica Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
15.03.18
 

Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema Programu podrške regionalnom razvoju

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja poticati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje novom Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti nisu razvrstane u potpomognuta područja, no u svom razvoju zaostaju za razvijenim područjima Republike Hrvatske. Rok za podnošenje zahtjeva 30. ožujka 2018.

 natječaj