• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
24.01.20
 

Poziv na trening Peers of Equality u Rumunjskoj

Udruga Lotina Kutija traži 2 polaznika treninga Peers of Equality koji ce se u dva navrata održati u Rumunjskoj. Polaznici će naučiti osnove nediskriminacije i rodne ravnopravnosti. Troškovi smještaja, hrane i puta su pokriveni iz Erasmus+ programa.

 trening
 
23.01.20
 

548. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 11. i 12. prosinca 2019. održana 548. plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
22.01.20
 

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva za sudjelovanje u trećem trening-bloku modularnog trening-programa o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Udruge Life Potential i ODRAZ pozivaju predstavnike zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva da sudjeluju u trećem trening-bloku edukacije koja će se održati 30. i 31. siječnja 2019. u prostoru Prve ekonomske škole u Zagrebu (Medulićeva 33) s početkom u 9 sati. Teme trećeg bloka su: Kako se tema održivog razvoja obrađuje u Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu, primjeri dobre prakse u neprofitnom i privatnom sektoru, uloge coachinga u motivaciji te uvod u menadžment volonterskog programa.

 MladiZnajuOdrživo
 
20.01.20
 

Održan drugi trening-blok Akademije održivog razvoja za nastavnike

U sklopu projekta "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj" 17. i 18. siječnja 2020. održan je drugi trening-blok Akademije održivog razvoja za nastavnike u Čakovcu i Sv. Martinu na Muri. Tijekom dvodnevnog studijskog putovanja, 30 nastavnika iz škola partnera posjetili su primjere dobre prakse ACT-ovog laboratorija stvaralaštva društveno korisnih poduzeća i educirali se o procjeni potreba i organiziranju zajednice.

 RazmisljajmoOdrzivo
 
13.01.20
 

Objavljen globalni izvještaj o održivom razvoju za 2019.

Objavljen je globalni izvještaj o održivom razvoju za 2019. Razlikuje se od izvještaja o ostvarenju Ciljeva održivog razvoja kojeg priprema UN, te je proizvod grupe neovisnih znanstvenika i stručnjaka koje je imenovao UN da na temelju dostupnih informacija daju ocjenu o provedbi COR.

 Globalni ciljevi održivog razvoja
 
13.01.20
 

Objavljen europski izvještaj o održivom razvoju za 2019.

Europska unija je objavila Izvještaj o održivom razvoju za 2019. godinu koji predstavlja prvi nezavisni kvantitativni izvještaj Europske unije i zemalja članica o napretku u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja (COR). Izvještaj pokazuje da, niti jedna od europskih zemalja nije na putu da ostvari Program 2030 na vrijeme.

 Globalni ciljevi održivog razvoja
 
10.01.20
 

Hrvatska sudjelovala u velikom europskom istraživanju o umjetnoj inteligenciji

Zajedno sa suradnicima diljem Hrvatske ODRAZ je tijekom studenog i prosinca 2019. godine organizirao 11 rasprava o Umjetnoj inteligenciji i utjecaju na društvo. Ukupno je u istraživanju sudjelovalo 62 ljudi iz Hrvatske svih dobnih skupina.

 Human Brain Project