• Naslovnica
 • 15.07.19

  Održan 1. PIIP Forum u okviru projekta ZgAktiv

  U Zagrebu je 11. i 12. srpnja 2019. održan 1. PIIP Forum, dvodnevna radionica razmjene ideja i pripreme projekata za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba. 37 sudionika s područja Grada Zagreba (predstavnici udruga, škola, fakulteta, ustanova, HZZ-a, Grada Zagreba i ZICER-a) na radionici je upoznato s natječajima u naja...

  saznajte više
 • 15.07.19

  Završen drugi ciklus edukativnih coaching radionica u sklopu projekta OdraziSeZnanjem!

  S ljetnim semestrom ak.god. 2018/19 krenuo je i drugi ciklus edukativnih mentorskih coaching radionica za studente Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu, uključenih u drugi ciklus provedbe metode društveno korisnog učenja u udrugama koje sudjeluju u projektu "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu."

  saznajte više
 • 21.06.19

  U Kranju održan 4. CIVINET Forum

  Nakon Zagreba, Rijeke i Varaždina, četvrti po redu CIVINET Forum održan je 14. lipnja 2019. u slovenskom Kranju pod temom "Uključivanjem građana do promjene prometnih navika". Organizatori su bili Mestna občina Kranj i mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, čije je ODRAZ tajništvo. Na Forumu su predstavljeni primjeri uključivanja građana u proce...

  saznajte više
 • 13.06.19

  U Rijeci održan Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0

  U okviru projekta CIVITAS Prosperity, u Rijeci je od 3. - 4. lipnja 2019. uspješno održan trening o Planovima održive urbane mobilnosti za 20-ak predstavnika gradova i ostalih dionika iz Hrvatske koji su uključeni u integrirano planiranje prometa. Edukaciju su organizirali Grad Koprivnica, hrvatski partner projekta #CIVITASProsperity u sur...

  saznajte više
 • 10.06.19

  Studijsko putovanje u sklopu projekta Tik-tak, vrijeme je za kulturu

  U sklopu ODRAZ-ove ˝Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj˝, koja se provodila u sklopu projekta ˝Tik-tak, vrijeme je za kulturu˝, 6. i 7. lipnja je organizirano studijsko putovanje za predstavnike udruga i javnog sektora s područja Kutine. Sudionici su posjetili muzej Grada Šibenika, tvrđavu Sv. Mihovila i tvrđavu Barone.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
17.09.19
 

Grad Zagreb objavio je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020.

Pravo podnošenja prijava na ovaj Poziv imaju javne gradske ustanove kulture, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti. Rok za prijavu je 9. listopada 2019.

 natječaj
 
12.09.19
 

Udruga Bioteka poziva školarce na STEM radionice

Udruga Bioteka poziva školarce na STEM radionice na kojima će razvijati vještine rješavanja složenih zadataka i izazova, razmišljati izvan okvira i razvijati maštovitost. STEM edukacija obuhvaća učenje i povezivanje istovremeno četiri discipline (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) dok se radi na rješenju jednog zadatka.

 radionica
 
06.09.19
 

Otvoren poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2019.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava je objavio poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2019. koja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK. Natječaj je otvoren do 5. studenoga 2019.

 natječaj
 
05.09.19
 

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu

Mnistarstvo kulture objavilo je javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi, a to su djelatnosti u kulturi te aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku. Poziv je namijenjen samostalnim umjetnicima, umjetničkim organizacijama, ustanovama u kulturi, udrugama, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost u kulturi te pravnim i fizičkim osobama za potrebe zaštite očuvanja kutlurnih dobara i arheološke baštine. Rok za prijavu je 4. listopada 2019.

 natječaj
 
04.09.19
 

Pridružite se obilježavanju Europskog dana održivih zajednica!

Europski dan održivih zajednica jedan je od vodećih događaja europske mreže ECOLISE koja okuplja organizacije i mreže permakulture, ekosela i tranzicijskog pokreta. To je proslava lokalnih zajednica koje poduzimaju akcije za bolji, održiviji svijet. Do sada je registrirano 60 događaja u 14 zemalja. Postanite i vi su-kreator - okupite se, organizirajte događaj u svojoj lokalnoj zajednici i upišite ga na mapu Europskog dana održivih zajednica - 21. rujna 2019. godine!

 EDSC19
 
28.08.19
 

Otvorene prijave na razmjenu mladih Media4You u Constanti

Udruga Lotina kutija poziva na razmjenu mladih Media4You u Constanti od 27. listopada do 3. studenoga 2019.  Radni jezik je engleski. Tema treninga je poboljšanje vještina medijske pismenosti.

 razmjena mladih
 
28.08.19
 

Otvorene prijave za trening Sport as a tool for social inclusion and active citizenship

Udruga Lotina kutija traži polaznike za susret za izgradnju partnerstva Sport as a tool for social inclusion and active citizenship koji će se održati 18. - 23. prosinca 2019. u Beču.

 trening