• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
25.09.17
 

Poziv na besplatnu radionicu "Održivi lokalni razvoj i organiziranje zajednice"

Ako živite i radite u Zagrebu,  želite naučiti nešto više o konceptu održivog razvoja, novom pristupu lokalnom razvoju u EU i osnovnim principima organiziranja zajednice, onda je ova dvodnevna radionica upravo za vas! Pridružite nam se 5. i 6. listopada 2017. u prostoru SSSH (Trg kralja Petra Krešimira IV. 2 / dvorana 226, II. kat) s početkom u 10 sati. Zbog velikog interesa i ograničenog broja sudionika molimo vas da svoju prijavu pošaljete što prije, a najkasnije do 2. listopada 2017.

 radionica
 
25.09.17
 

Održana radionica „Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici“ u Koprivnici

U Gradskoj vijećnici u Koprivnici, 22. rujna 2017. održana je radionica "Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici". Predstavnici jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva upoznati su s uspješno provedenim aktivnostima u Velikoj Gorici u sklopu projekta "Participativno upravljanje prirodnim resursima".

 suDjelujVG
 
25.09.17
 

Poziv na radionicu "SuDjelujte!" u Zadru

Pridružite nam se u Zadru u petak, 6. listopada na projektnoj radionici "Sudjelujte!". Cilj radionice je jačanje kapaciteta gradova, općina i organizacija civilnog društva za izradu i praćenje lokalnih javnih politika za upravljanje prirodnim resursima. Rok za prijavu je 2. listopada.

 suDjelujVG
 
25.09.17
 

Raspisan natječaj za financiranje projekata neprofitnih organizacija

ACI d.d. raspisao javni natječaj za financiranje projekata neprofitnih organizacija koji doprinose široj društvenoj zajednici u sljedećim područjima: Djeca i Mladi; Umjetnost i kulturna baština; Zaštita okoliša; Znanost i sport i Humanitarno djelovanje. Rok prijave je 18. listopad 2017.

 natječaj
 
25.09.17
 

Nacionalna zaklada objavila rezultate 3 natječaja u 2017. te kontinuitet i unapređenje financijskih podrški u 2018.

22. rujna upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva donio je odluke o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške. Na istoj sjednici donesena je odluka o nastavku financiranja u 2018. godini višegodišnjih institucionalnih podrški. Usvojen je i Kalendar objave natječaja i poziva za 2018.

 Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
 
25.09.17
 

Međunarodna konferencija o održivom razvoju Gorskog kotara

Lokalna razvojna agencija PINS u suradnji s Udrugom Eko Kvarner i veleposlanstvom Francuske u RH organizira 2. konferenciju o Održivom razvoju Gorskog kotara. Cilj konferencije je prezentirati mogućnosti za budući razvoj poduzetništva u području turizma i poljoprivrede. Konferencija će se održati 29. i 30. rujna 2017., a rok prijave je 28. rujna.

 konferencija
 
25.09.17
 

Direktorica ODRAZ-a sudjelovala u panel raspravi ˝Potencijal djelovanja pod vodstvom zajednice u EU˝

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u suradnji s ECOLISE-om organizirao je 22. rujna 2017. u Bruxellesu Europski dan održivih zajednica. Na skupu je sudjelovala Lidija Pavić-Rogošić kao jedna od govornika u panel raspravi ˝Potencijal djelovanja pod vodstvom zajednice u EU˝.

 EGSO