• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
20.01.20
 

Održan drugi trening-blok Akademije održivog razvoja za nastavnike

U sklopu projekta "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj" 17. i 18. siječnja 2020. održan je drugi trening-blok Akademije održivog razvoja za nastavnike u Čakovcu i Sv. Martinu na Muri. Tijekom dvodnevnog studijskog putovanja, 30 nastavnika iz škola partnera posjetili su primjere dobre prakse ACT-ovog laboratorija stvaralaštva društveno korisnih poduzeća i educirali se o procjeni potreba i organiziranju zajednice.

 RazmisljajmoOdrzivo
 
13.01.20
 

Objavljen globalni izvještaj o održivom razvoju za 2019.

Objavljen je globalni izvještaj o održivom razvoju za 2019. Razlikuje se od izvještaja o ostvarenju Ciljeva održivog razvoja kojeg priprema UN, te je proizvod grupe neovisnih znanstvenika i stručnjaka koje je imenovao UN da na temelju dostupnih informacija daju ocjenu o provedbi COR.

 Globalni ciljevi održivog razvoja
 
13.01.20
 

Objavljen europski izvještaj o održivom razvoju za 2019.

Europska unija je objavila Izvještaj o održivom razvoju za 2019. godinu koji predstavlja prvi nezavisni kvantitativni izvještaj Europske unije i zemalja članica o napretku u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja (COR). Izvještaj pokazuje da, niti jedna od europskih zemalja nije na putu da ostvari Program 2030 na vrijeme.

 Globalni ciljevi održivog razvoja
 
10.01.20
 

Hrvatska sudjelovala u velikom europskom istraživanju o umjetnoj inteligenciji

Zajedno sa suradnicima diljem Hrvatske ODRAZ je tijekom studenog i prosinca 2019. godine organizirao 11 rasprava o Umjetnoj inteligenciji i utjecaju na društvo. Ukupno je u istraživanju sudjelovalo 62 ljudi iz Hrvatske svih dobnih skupina.

 Human Brain Project
 
10.01.20
 

Objavljene aktivnosti EGSO-a za vrijeme hrvatskog predsjedništva

U prvoj polovici 2020. Hrvatska će predsjedati Vijećem Europske unije prvi put nakon ulaska u EU. Program hrvatskog predsjedništva počivat će na četiri stupa koji će promovirati snažnu, prosperitetnu i održivu Europu temeljenu na zajedničkim vrijednostima i načelima jednakosti, inkluzivnosti, kohezije i konvergencije. EGSO je objavio aktivnosti tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

 Novosti iz EGSO-a
 
20.12.19
 

Prezentacija Akcijskog plana za razvoj zajedničkih prostora stvaranja u gradu Zagrebu

U okviru projekta UrbanM zadnjih se mjeseci radilo na završnoj verziji nacrta Akcijskog plana za razvoj zajedničkih prostora stvaranja u gradu Zagrebu, za čiju izradu je bio zadužen ODRAZ. U prostoru ZICER-a 19. prosinca 2019. održana je prezentacija Akcijskog plana i razgovor sa 40 razlilčitih dionika - makera, predstavnika škola, fakulteta, muzeja, instituta, gradova, udrženja obrtnika i dr.

 Urban M
 
18.12.19
 

Održana druga radionica osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice

U sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ 18. prosinca 2019. ODRAZ je organizirao drugu radionicu osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice za učenike Prve ekonomske škole iz Zagreba.

 MladiZnajuOdrživo