• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

27 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
24.06.16
 

Nada za Europu - kultura, gradovi i novi narativi

Na konferenciji, koju je organizirao Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u Bruxellesu, 20. i 21. lipnja 2016., u suradnji s Odborom za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta, Vijećem Europe i Centrom za likovne umjetnosti (Bozar), koja je okupila oko 180 ljudi (članova EGSO, europskog civilnog društva, kulturnih organizacije, zaklada itd.), željelo se istražiti kako, zašto i u kom kontekstu je kultura danas važna u Europi.

 EGSO
 
17.06.16
 

Potrebna je integrirana politika borbe protiv siromaštva, jedna je od poruka okruglog stola o siromaštvu i nejednakosti u društvu

U Zagrebu je 14. lipnja 2016. održan okrugli stol 'Siromaštvo i nejednakost u društvu - izazovi za održivi razvoj', u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj-HMRR, Hrvatske mreže protiv siromaštva-HMPS i Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). Organizaciju ovog skupa podržali su ODRAZ i Hrvatska obrtnička komora, na kojem se okupilo 70-ak predstavnika gradskih ureda, fakulteta, udruga, sindikata, ministarstava i drugih zainteresiranih dionika.

 ODRAZOVE vijesti
 
17.06.16
 

Sudjelujte u edukaciji o društvenoj reviziji

Centar za mirovne studije organizira 27. i 28. lipnja 2016. u prostorijama Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112 a) edukaciju o društvenoj reviziji. Društvena revizija (social audit) je proces koji obuhvaća razumijevanje, mjerenje, izvještavanje i unapređenje društvenog i etičnog djelovanja javnih i državnih tijela i institucija, a njezina je svrha jačanje društva jer naglašava potrebu za njihovom odgovornošću i transparentnošću.

 edukacija
 
15.06.16
 

"Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je natječaj s ciljem financiranja projekata koji doprinose ublažavanju najgorih oblika dječjeg siromaštva u vidu podjele hrane djeci u školama. Na natječaju mogu sudjelovati jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave koje su osnivači javnih odgojno-obrazovnih ustanova (osnovnih škola). Rok za prijavu je 1. srpnja 2016.

 natječaj
 
13.06.16
 

Kretanje mojim kvartom - kako se krećemo Peščenicom?

Pješice, biciklom, javnim prijevozom, taksijem, osobnim automobilom…? Što ometa naše kretanje, na koje prepreke nailazimo u susjedstvu? Što možemo poboljšati? Što želimo poručiti? Ovakva ćemo pitanja otvoriti na drugom susretu građana i predstavnika gradske uprave i samouprave, koji organiziramo u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". Susret će se održati prostoru Mjesnog odbora Peščenica (Njegoševa 10) u srijedu 29. lipnja 2016. od 18:00 do 20:00 sati. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

 mobilnostZG
 
13.06.16
 

Otvoren natječaj za prijavu projekata udruga usmjerenih na održivi razvoj otoka

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva sve zainteresirane udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu da prijave projekte koji su u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka te donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima. Rok za prijavu je 7. srpnja 2016.

 natječaj
 
10.06.16
 

U Zagrebu uspješno održan prvi Forum CIVINET

U zelenom okruženju zagrebačkog Parka Ribnjak, 3. lipnja 2016. održan je prvi Forum CIVINET, kojim je mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE obilježila prve tri godine uspješnog djelovanja. ODRAZ je hrvatsko tajništvo mreže i jedan od organizatora.

 održiva mobilnost