• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

27 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
27.09.16
 

CIMULACT - drugi krug savjetovanja s građanima i različitim dionicima o Obzoru 2020.

Cilj projekta CIMULACT je povećati značaj i vjerodostojnost europskih istraživanja i inovacija iz programa Obzor 2020. te na nacionalnim razinama pozvati i uključiti građane i druge dionike na suradnju u planiranju istraživanja temeljenih na stvarnim i provjerenim društvenim potrebama i viziji. Projekt se provodi u 30 europskih zemalja, a ODRAZ je koordinator aktivnosti u Hrvatskoj.

 #OdraziSe
 
27.09.16
 

Predsjednica ODRAZ-a u Izvršnom odboru europske mreže PREPARE

U Albaniji je od 13. do 17. rujna  2016. održan skup mreže PREPARE i izborna Skupština. U delegaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj - HMRR bila je i predsjednica ODRAZ-a Višnja Jelić Mück.

 #OdraziSe
 
26.09.16
 

Održivom ekonomijom do održivog društva

Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe, čiji je ODRAZ član, organizirala je regionalni forum ruralnog razvoja na temu ''Održivom ekonomijom do održivog društva'' 23. i 24. rujna 2016. u Lugu u Baranji te Dalju u Istočnoj Slavoniji. ODRAZ je aktivno sudjelovao u 2. panelu, gdje je Višnja Jelić Mück govorila o europskim LAG-ovima kao pokretačima razvoja.

 #OdraziSe
 
26.09.16
 

Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja

Na stranicama Europskog socijalnog fonda objavljena je najava Poziva za dostavu projektnih prijedloga "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja" u nadležnosti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 najava natječaja
 
26.09.16
 

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2017.

Pravo podnošenja prijava imaju javne gradske ustanove kulture, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti. Rok za prijavu je 5. listopada 2016.

 natječaj
 
26.09.16
 

Otvorene su prijave za Interdisciplinarni tečaj o održivoj prenamjeni i obnovi urbanih prostora

U okviru EU projekta "Compass - COMPetences for Agencies for Sustainable Site conversion", Društvo za oblikovanje održivog razvoja - DOOR, u suradnji s partnerskim organizacijama iz Bugarske, Italije, Rumunjske i Njemačke, pokrenulo je novi inovativni besplatni on-line tečaj za održivu prenamjenu i obnovu napuštenih ili nekorištenih javnih prostora, u svrhu izgradnje interdisciplinarnih znanja nezaposlenih fakultetski obrazovanih stručnjaka. Rok za prijavu je 9. listopada 2016.

 edukacija
 
26.09.16
 

Horizon 2020 predstavlja brošuru upravljanja i raspodjele za razdoblje 2014.-2015.

Horizon 2020 predstavlja veliku priliku da oblikuje budućnost građana Europe kroz istraživanja i primjenu inovacija. U programu mogu sudjelovati: Sveučilišta, javna tijela, privatni sektor, međunarodne organizacije, institucije za istraživanja te pojedinci iz pridruženih zemalja.

 brošura