• Naslovnica
 • 08.01.18

  Direktorica ODRAZ-a sudjelovala u emisiji One nastupaju na Mreža TV

  Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a sudjelovala je u prvoj ovogodišnjoj epizodi emisije One nastupaju na Mreža TV. Ankica Mamić i Jelena Juračić Skorup su sa svojim gošćama razgovarale o zastupljenosti i položaju žena na visokim položajima.

  saznajte više
 • 04.12.17

  Predstavljanje projekta CIMULACT u Zagrebu

  30. studenog 2017., u prostorijama restorana Matis, održana je kratka radionica i predstavljanje projekta CIMULACT u sklopu kojih smo sa 60-ak suradnika i kolega razgovarali o poželjnoj budućnosti. Projekt CIMULACT (Citizen and Multi-Actor Consultation on Horizon 2020) financira se iz programa Europske unije Obzor 2020. ODRAZ je jedan od ...

  saznajte više
 • 27.11.17

  Održana dvodnevna radionica ˝Od ideje do projekta˝

  U Zagrebu je 23. i 24. studenog 2017. održana radionica za predstavnike gradskih ureda, organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata te ostalim zainteresiranim građanima sa zagrebačkog područja. Tijekom dva dana, 25 polaznika je kroz teorijski i praktični rad naučilo kako dobru ideju pretvoriti u uspješan projekt.

  saznajte više
 • 14.11.17

  Intervju s direktoricom ODRAZ-a

  Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje ...

  saznajte više
 • 24.10.17

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

  Je li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
18.01.18
 

Poziv na webinar: SDG11 Sustainable cities and communities

Institut za društveno odgovorno poslovanje i Global Impact Grid organiziraju webinar koji će se održati 15. veljače 2018. Tema webinara je Cilj održivog razvoja 11: Održivi gradovi i zajednice.

 održivi promet
 
17.01.18
 

Novi ciklus natječaja „Superseniori“

Zaklada Zajednički put iz Zagreba i Zaklada Slagalica iz Osijeka objavile su novi ciklus natječaja "Superseniori" namijenjen udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici. Rok za prijavu je 15. veljače 2018.

 natječaj
 
17.01.18
 

Najava natječaja: “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- faza I”

Svrha Poziva je unaprijediti socijalnu uključenost i promicati pomirenje poslovnog i obiteljskog života pružajući podršku razvoju učinkovitih i uključivih socijalnih usluga.

 natječaj
 
16.01.18
 

CIMULACT objavio brošuru o 23 teme građana za buduća EU istraživanja

U okviru projekta CIMULACT objavljena je online brošura o 23 teme građana za buduća EU istraživanja koja obuhvaćaju niz područja, od zdravlja do održive mobilnosti. Prezentirane teme odnose se na izazove koje građani EU smatraju bitnima i na potencijalna rješenja za upućene izazove. Projekt CIMULACT (Citizen and Multi-Actor Consultation on Horizon 2020) financira se iz programa Europske unije Obzor 2020. ODRAZ je jedan od 30 partnera, zadužen za provedbu aktivnosti u Hrvatskoj.

 CIMULACT
 
16.01.18
 

MZOIE objavilo poziv za sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je gradovima i općinama osiguralo ukupno 47,2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za provedbu edukativnih programa. Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.

 natječaj
 
11.01.18
 

Objavljeni natječaji za četiri mjere programa Europa za građane i novi Programski vodič 2018.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je natječaje u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 za sve cjeline: (1.) Europsko sjećanje te (2.) Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva. Rok za prijavu je 1. ožujka 2018. do 12 sati.

 natječaji
 
11.01.18
 

Najava konferencije “Europa za građane/ke” 25. siječnja 2018. u Zagrebu

Ured za udruge Vlade RH, kao nacionalna kontakt točka programa Europa za građane 2014-2020, održat će konferenciju o mogućnostima financiranja projekata neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i područne (samo)uprave, a koje je moguće prijaviti na neki od četiri objavljena natječaja u sklopu spomenutog programa s rokom prijave 1. ožujka 2018. godine.

 konferencija