• Naslovnica
 • 09.02.17

  Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2017.!

  Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. Pozivamo vas da i ove godine isplanirate aktivnosti i promovirate svoju inicijativu tije...

  saznajte više
 • 30.01.17

  Naglasci on-line konzultacija "Istraživanje za društvo"

  Pogledajte ključne naglaske on-line konzultacija s građanima, provedenih u 30 europskih zemalja u razdoblju od kolovoza do listopada 2016. Građani su bili pozvani da ispune opsežni on-line upitnik te se na taj način pridruže istraživačima, relevantnim dionicima i donositeljima odluka u redefiniranju Europskog programa za istraživanje i inovacij...

  saznajte više
 • 28.10.16

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film "Građani znaju najbolje - sudjelovanje građana u odlučivanju"!

  Što motivira građane na sudjelovanje - financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo - problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive? Imaju li građani pravo sudjelovati u donošenju odluka koje će utjecati na njihov život, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više
 • 20.01.17

  Osnovana Platforma za održivi razvoj gradova

  Početkom 2017. godine s radom je započela Platforma za održivi razvoj gradova koju su zajednički osnovale Udruga gradova u RH, ODRAZ- Održivi razvoj zajednice i Tetida d.o.o. Cilj Platforme je jačanje kapaciteta hrvatskih gradova putem informiranja, tematskih obuka i treninga te pružanje podrške u pripremi, provedbi i evaluaciji projekata koji ...

  saznajte više
 • 19.12.16

  Upoznajte se s Globalnim ciljevima održivog razvoja do 2030.!

  ODRAZ je objavio novo, izmijenjeno izdanje publikacije u kojoj su ukratko opisani globalni ciljevi održivog razvoja, s ciljem informiranja građana i zainteresiranih dionika u Hrvatskoj o Programu za održivi razvoj do 2030.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
20.02.17
 

Učenici iz Primorja u ime mladih iz Hrvatske izražavaju mišljenje o budućnosti Europe

Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), posjetila je 13. ožujka 2017. učenike Gimnazije Andrije Mohorovčića u Rijeci, kako bi ih pripremila za ovogodišnje događanje "Tvoja Europa, tvoje mišljenje" (YEYS). Troje učenika ove škole, odabrano je da predstavlja Hrvatsku na dvodnevnom događanju u Bruxellesu, gdje će sa svojim kolegama raspravljati o budućnosti Europe.

 EGSOYEYS2016
 
16.02.17
 

Zaklada Kultura nova objavila Program podrške 2017.

Zaklada Kultura nova je u okviru Programa podrške 2017. objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti. Rok prijave je 15. ožujka 2017.

 natječaj
 
16.02.17
 

Saznajte više o Europskim snagama solidarnosti

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva na javnu tribinu: "Europske snage solidarnosti" koja će se održati u srijedu, 22. veljače 2017. godine,od 10:00 satiu Kući Europe, A. Cesarca 4-6, Zagreb

 tribina
 
16.02.17
 

Otvorene prijave za program Škole društvene pravednosti Zaklade Friedrich Ebert

Zaklada Friedrich Ebert kreće s novim obrazovnim programom "Škola društvene pravednosti", koji je namijenjen mladim političkim i društvenim aktivistima progresivne ljevice u Hrvatskoj. Program Škole održavat će se tijekom pet vikenda u 2017. godini i obuhvaćat će predavanja, radionice i world-café module, susrete s dionicima društvenih procesa i trening određenih vještina. Prijaviti se mogu osobe mlađe od 40 godina do 28. veljače 2017.

 edukacija
 
14.02.17
 

Otvorene prijave za financiranje DEAR projekata

Hrvatska zajednica županija i ove će godine u sklopu LADDER projekta sufinancirati mikroprojekte na lokalnoj razini u trajanju do pet mjeseci, usmjerenih na obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti. Rok za prijavu je 8. ožujka 2017.

 natječaj
 
13.02.17
 

Gospodarstvo u fokusu - Županije nositelji regionalnog razvoja

Hrvatska zajednica županija u suradnji s poslovnim tjednikom Lider organizira konferenciju  "Gospodarstvo u fokusu" s glavnom temom "Županije - nositelji regionalnog razvoja" koja će se održati 3. ožujka 2017., u hotelu International u Zagrebu.

 konferencija
 
09.02.17
 

Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2017.!

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. Pozivamo vas da i ove godine isplanirate aktivnosti i promovirate svoju inicijativu tijekom ETOR-a te na taj način doprinesete vidljivosti Hrvatske na ovoj zajedničkoj platformi. Svoju ideju prijavite do 26. svibnja 2017.

 ETOR