• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.04.17
 

U Zagrebu uspješno održan okrugli stol o planiranju održive mobilnosti u gradovima

Vratiti ulice ljudima u fokusu je izrade Planova održive urbane mobilnosti (SUMP), jedna je od poruka iznimno posjećenog okruglog stola, održanog 13. travnja 2017. u organizaciji ODRAZ-a / Tajništva mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, Udruge gradova u RH i projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu".

 održiva mobilnost
 
21.04.17
 

Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2017.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva udruge koje su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave za financijsku podršku projektima koji doprinose prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima. Rok za prijavu je 19. svibnja 2017.

 natječaj
 
21.04.17
 

Tjedan EU fondova

Informativno-edukativno događanje "Tjedan EU fondova" održat će se od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu (Ulica kneza Borne 2). Cilj ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.

 EU fondovi
 
21.04.17
 

BUS 2017. – Budućnost ugodnog stanovanja 2017.

U želji edukacije studenata o aktualnostima iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) i ove godine organizira (šesti po redu) seminar "BUS 2017. - Budućnost ugodnog stanovanja 2017., koji će se održati 6. svibnja 2017. na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu u Velikoj predavaoni (VP).

 seminar
 
19.04.17
 

Predstavljanje rezultata nacionalnog istraživanja o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Hrvatskoj

Rezultati prvog nacionalnog istraživanja o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Hrvatskoj bit će predstavljeni u Kući Europe 27. travnja 2017. godine u 13 sati. Rezultati istraživanja predstavljaju praksu i stavove ispitanih građana i dijela poslovnog sektora o filantropiji na nacionalnoj razini. Rezultati će pomoći u boljem razumijevanju korisnosti filantropije za razvoj zajednice te planiranju daljnjih aktivnosti na jačanju filantropije.

 ODRAZ-ovi projekti
 
19.04.17
 

Prijavite se i osvojite sredstva i podršku PR stručnjaka za promociju vaših projekata!

Ured za udruge Vlade RH u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2017., a provode aktivnosti kojima se promiče kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga". Rok za prijavu je 15. svibnja 2017.

 natječaj
 
19.04.17
 

Sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa EU za 2017.

Ured za udruge Vlade RH je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. Javni poziv otvoren je do 1. prosinca 2017.

 natječaj