• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

33 stručne publikacije i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
18.09.20
 

Počeo Europski tjedan održivog razvoja 2020.!

Počeo je šesti Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se ove godine iznimno održava od 20. do 26. rujna, a proširen je i na događaje i aktivnosti koje se odvijaju od 18. rujna do 8. listopada. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili i podsjeća sve zainteresirane da to još uvijek mogu učiniti do 8. listopada.

 BudimoOdrživi
 
15.09.20
 

Poziv na okrugli stol „Zagrebački razgovori o zapošljavanju“ LPZ Grada Zagreba

Pozivamo vas na okrugli stol Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba "Zagrebački razgovori o zapošljavanju", koji će se održati u srijedu 23. rujna 2020. u prostorima Udruženja obrtnika Grada Zagreba. Rok za prijavu je 21. rujna.

 ZgAktiv
 
14.09.20
 

Otvorene su prijave za 12. ciklus Kulturpunktove novinarske školice, jedinstvenog edukacijskog programa za mlade autore.

Kulturpunktova novinarska školica - Svijet umjetnosti besplatan je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima suvremenih kulturnih, umjetničkih i medijskih praksi. Rok za prijavu: 21. rujna 2020.

 
 
14.09.20
 

553. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 15. i 16. srpnja 2020. održana 553. plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
13.09.20
 

Poziv na radionicu umrežavanja LPZ-ova u Hrvatskoj

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) poziva na sudjelovanje u povezivanju i razmjeni iskustava lokalnih partnerstava za zapošljavanje u RH, koje će se održati 21. i 22. rujna 2020. u hibridnom obliku (online i u ZICER-u). Svrha ovog događanja je razgovor o budućnosti LPZ-ova u novom programskom razdoblju. Rok za prijavu je 15. rujna.

 ZgAktiv
 
11.09.20
 

U Zagrebu uspješno održan godišnji skup mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

U Zagrebu je 8. i 9. rujna 2020. održan dvodnevni hibridni događaj mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, na kojem je uživo i online sudjelovalo 50-ak sudionika. Skup je organizirao ODRAZ - tajništvo Mreže, u suradnji s Gradom Zagrebom.

 CIVINET
 
10.09.20
 

Kako je pandemija COVID-19 utjecala na okoliš?

Iako je prevladavajuća pretpostavka da je COVID-19 "dobar za okoliš", zbog učinka na smanjenje emisije CO2 i poboljšanja kvalitete zraka, ali i smanjenja razina buke u velikim gradovima, u novoj broju publikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose se ističe da su ti učinci samo privremeni i trajat će do ponovnog pokretanja gospodarstava zahvaćenih država. Osim toga, pandemija je izazvala i negativne utjecaje na okoliš od povećanja količine otpada koji generiraju domaćinstva do povećanja količina medicinskog otpada.

 zaštita okoliša