• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
20.02.20
 

Javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“

Ured za udruge objavljuje Poziv kojim želi ostvariti partnerstvo s udrugama u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija) radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga.

 natječaji
 
20.02.20
 

Ministarstvo turizma osiguralo do 25 milijuna kuna za javnu turističku infrastrukturu

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2020. godini za koji je osigurano do 25 milijuna kuna namijenjenih jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 natječaj
 
19.02.20
 

Održana druga radionica evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba

U organizaciji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Grada Zagreba, u Zagrebu je 18. veljače održana druga radionica evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba. Stručnu podršku u pripremi i provedbi evaluacije SRLJP-a pružaju Institut za razvoj tržišta rada i ODRAZ-Održivi razvoj zajednice.

 ZgAktiv
 
18.02.20
 

Plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2020. godini

I ove godine našim poljoprivrednicima stavljena su na raspolaganje sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Kroz indikativni plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2020. godini planirana je objava više od 20 natječaja, s ukupno više od 1,1 milijardu kuna raspoloživih sredstava.

 natječaji
 
17.02.20
 

U Opatiji i Rijeci održan treći trening-blok Akademije održivog razvoja za nastavnike

U sklopu projekta "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj" 14. i 15. veljače u Opatiji i Rijeci održan je treći trening-blok i studijski posjet primjerima dobre prakse. Tijekom dva dana, 30 nastavnika iz škola partnera upoznati su s konceptom školskog volontiranja i primjerima dobre prakse volonterskih akcija riječkih škola, građanskih inicijativa i udruga.

 RazmisljajmoOdrzivo
 
17.02.20
 

Info dani o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima OCD-a iz javnih izvora u 2020.

Ured za udruge organizira Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa OCD-a iz sredstava Državnog proračuna RH i fondova EU u 2020. Info dani 2020. održat će se 27. i 28. veljače 2020. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb). Rok za prijavu je 25. veljače.

 info dani
 
14.02.20
 

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva za sudjelovanje u četvrtom trening-bloku modularnog trening-programa o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Life Potential i ODRAZ pozivaju predstavnike zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva da sudjeluju u četvrtom trening-bloku edukacije koja će se održati 24. i 25. veljače u prostoru Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (Getaldićeva 2) s početkom u 9 sati. Prvi dan treninga polaznici će se upoznati s projektnim razmišljanjem i logikom koju slijedimo prilikom formuliranja ideje u konkretan projekt. Drugi dan treninga upoznat će se s osnovnom terminologijom, teorijskom pozadinom i različitim konceptima društveno korisnog učenja te načinima kako ovu metodu mogu uključiti u nastavu. Rok za prijavu je 20. veljače.

 MladiZnajuOdrživo