• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
18.07.18
 

Sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora EU-Crna Gora u Podogrici

U Podgorici je 17. srpnja 2018. održan sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora (ZSO), kojeg čine crnogorski predstavnici organiziranog civilnog društva (udruge poslodavaca, sindikati i ostale organizacije) te članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). ZSO je uspostavljen u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Crne Gore.

 EGSO
 
17.07.18
 

Otvoren natječaj za one koji se bave inkluzijom i integracijom

Europski program za integraciju i migraciju (EPIM) i Impact Hub su otvorili natječaj za one koji se bave inkluzijom i integracijom. Traže se socijalno inovativna rješenja (projekti, procesi, usluge i prakse) koja se bave izazovima uključivanja mladih migranata u društvo. Rok za prijavu je 31. srpnja 2018.

 natječaj
 
16.07.18
 

Poziv na okrugli stol "Zagrebački razgovori o zapošljavanju"

Pozivamo vas na okrugli stol Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba "Zagrebački razgovori o zapošljavanju", koji će se održati 19. srpnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački Velesajam, Paviljon 12, 1. kat). Pregled provedbe projekata za razvoj lokalnog tržišta rada i koordinacija unutar LPZ-a Grada Zagreba tema je ovog okruglog stola koji se se održava u sklopu projekta "ZgAktiv - znanjem i partnerstvom do posla. Rok za prijavu je 18. srpnja 2018.

 ZgAktiv
 
16.07.18
 

Udruga Argonauta organizira razmjenu mladih pod nazivom "Youth 4 C"

Udruga Argonauta od 7. do 16. rujna 2018. organizira razmjenu mladih pod nazivom "Youth 4 C" u kojoj će sudjelovati mladi iz 8 zemalja. Projektom žele potaknuti 40 mladih u dobi od 18 do 25 godina da budu aktivni u pronalaženju rješenja po pitanju problema mora i voda. Rok za prijavu je 20. srpnja 2018.

 događanja
 
11.07.18
 

Poziv na festival Terrafest Ekomarcia

Od 27. do 30. srpnja 2018. obilježava se manifestacija Terrafest na kojoj će se razgovarati o globalnim problemima poput klimatskih promjena, društvene održivosti, bioregionalnosti, održivosti šuma, mora i slično. Organizira se šetnja od Karlovca do Žaleca, zaustavljajući se u Sesvetama, Ribniku i Novom mestu. Na svakoj stanici, održat će se zanimljive radionice i razmjene sjemena.

 događanja
 
11.07.18
 

Otvoren novi preddiplomski stručni studij Održivi agroturizam

Veleučilište u Rijeci je otvorilo novi preddiplomski stručni studij Održivi agroturizam. Osnovni cilj ovog studija je osposobljavanje polaznika za vođenje održivog agroturističkog gospodarstva u cilju postizanja optimalnih ekonomskih učinaka uz istovremeno očuvanje svih prirodnih resursa.

 zanimljivosti
 
09.07.18
 

U Eko centru Zlatna Greda održan treći blok edukacije u sklopu projekta Odrazi se znanjem

Treći i posljednji blok edukacije u sklopu projekta društveno korisnog učenja "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" održan je 6. - 7. srpnja 2018. u Eko centru Zlatna Greda, pustari smještenoj na sjevernom ulazu u Park prirode Kopački rit i jednom od prvih primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, čiji je osnivač udruga Zeleni Osijek. U edukaciju su uključeni profesori zagrebačkog Ekonomskog i Grafičkog fakulteta te predstavnici udruga koje su putem javnog poziva odabrane da sudjeluju u projektu.

 OdraziSeZnanjem