• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.11.17
 

Objavljen prvi otvoreni postupak dodjele bespovratnih sredstava "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora"

PUTEM NOVOG SUSTAVA ELEKTORNIČKE PRIJAVE PROJEKATA eFondovi, objavljen je prvi otvoreni postupak dodjele bespovratnih sredstava - Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'. Prijave se podnose najranije od 2.1.2018. godine do 31.12.2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava.

 natječaj
 
20.11.17
 

Otvoren je CENTRAL EUROPE Call for proposal

Natječaj je otvoren do 25. siječnja  2018. za transnacionalne projekte u sljedećim prioritetnim područjima: Inovacije i razvoj znanja, Nisko-ugljična ekonomija, Prirodni i kulturni resursi i Transport.

 natječaji
 
14.11.17
 

Intervju s direktoricom ODRAZ-a: Zagreb nije daleko odmaknuo u sudjelovanju građana u promišljanju o mobilnosti

Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje su aktivnosti udruge u mreži za održivu urbanu mobilnost "CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa" i na koji način ODRAZ sudjeluje u projektu CIMULACT.

 intervju
 
14.11.17
 

Put Ljubljane do Zelene prijestolnice Europe - studijski posjet članova mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

Mreža CIVINET Slovenija - Hrvatska - JIE organizirala je od 9. do 10. studenog 2017. studijsko putovanje na temu održive mobilnosti i primjera dobrih praksi u Ljubljani. Kao šampion na području recikliranja, Ljubljana se sve više afirmira u uvođenju cjelovitog kružnog gospodarstva, inventivnoj borbi protiv invazivnih biljaka i gradskoj proizvodnji najkvalitetnijeg meda.

 CIVINET
 
14.11.17
 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo Natječaj za prijavu projekata iz područja Informiranja o EU u svrhu ostvarenja financijske potpore u 2017. godini.

Prihvatljiv prijavitelj na ovaj natječaj je udruga koja aktivno djeluje u području kulture, odnosno udruga koja ima znanja i kapaciteta za provedbu projekata informiranja, educiranja šire javnosti o temama vezanim uz EU. Rok za podnošenje prijava je 10. prosinca 2017.

 natječaji
 
13.11.17
 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u 2017. godini za provedbu projekata financiranih iz fondova i programa Europske unije

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora u 2017. za pokriće dijela vlastitog udjela za provedbu projekata financiranih iz fondova i programa Europske unije.

 javni poziv
 
08.11.17
 

Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći - faza II

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama, i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

 natječaj